Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων: Προειδοποίηση για την αγορά ολόκληρων ωμών κρεμμυδιών έχει εξαπλωθεί στον Καναδά


Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων: Την Πέμπτη, η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων εξέδωσε μια συμβουλευτική ειδοποίηση λέγοντας ότι τα κόκκινα, λευκά και κίτρινα ωμά κρεμμύδια από την Prosource Produce LLC του Hailey του Αϊντάχο ανακαλούνται λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα. Τα κρεμμύδια, τα οποία εισήχθησαν από τη μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα, πωλήθηκαν στο Οντάριο και το Κεμπέκ και πιθανώς σε άλλες επαρχίες και περιοχές μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31ης Αυγούστου, σύμφωνα με το CTV News Canada.

Αυτά τα προϊόντα ενδέχεται επίσης να έχουν πωληθεί χύμα ή σε μικρότερες συσκευασίες με ή χωρίς ετικέτα και ενδέχεται να μην φέρουν την ίδια επωνυμία ή ονόματα προϊόντων, σύμφωνα με τις συμβουλές.

Η CFIA θα συνεχίσει την έρευνά της για άλλους πιθανούς εισαγωγείς και ενδέχεται να ακολουθήσουν πρόσθετες ανακλήσεις. Η συμβουλευτική CFIA ενεργοποιήθηκε από μια συμβουλή που εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα την Πέμπτη, η οποία αφορούσε τα ίδια επηρεαζόμενα κόκκινα, λευκά και κίτρινα κρεμμύδια που εισήχθησαν από την Τσιουάουα του Μεξικού.

Στον Καναδά, τα κρεμμύδια διατέθηκαν στο εμπόριο με διάφορες επωνυμίες, όπως Big Bull, Peak Fresh Produce, Sierra Madre Produce, Markon First Crop, Markon Essentials, RioBlue, ProSource, Rio Valley και Imperial Fresh.

Τόσο το CDC όσο και η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων CFIA συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να τρώνε ολόκληρα φρέσκα κόκκινα, λευκά ή κίτρινα κρεμμύδια που εισάγονται από την Τσιουάουα και διανέμονται από την ProSource και να πετάξουν όλα τα ολόκληρα κόκκινα, λευκά ή κίτρινα κρεμμύδια που δεν έχουν αυτοκόλλητο ή συσκευασία, αναφέρει η CBC Canada.

Μέχρι στιγμής, στον Καναδά, δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να συνδέονται με το προϊόν. Απλώς θυμηθείτε να πετάξετε τα προσβλητικά κρεμμύδια εάν τυχαίνει να έχετε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ