Δίκη για βιτριόλι: Στα δικαστήρια Ιωάννα Παλιοσπύρου και Έφη Κακαράντζουλα – Αναμένεται η απόφαση


Δίκη για βιτριόλι: Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η δίκη της 36χρόνης για τη φρικτή επίθεσή της με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου στις 20 Μαΐου 2020.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έφτασε πριν από λίγο στα δικαστήρια, αναμένοντας να ακούσει την κρίση των Δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε από την Έφη Κακαράτζουλα.

Λίγα λεπτά αργότερα συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασε και η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα.

Έπειτα από 8 συνεδριάσεις ενδέχεται να πέσει και επίσημα η «αυλαία» στην δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την αποτρόπαια επίθεση με θειικό οξύ που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Περισσότεροι από 30 μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο, ενώ μόλις 1 εξ αυτών ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορουμένης.

Η πρόταση «καταπέλτης» του εισαγγελέα

Τα επιχειρήματα του εισαγγελέα θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν οι δύο συνήγοροι της κατηγορουμένης, οι οποίοι αν και το ζήτημα της μετατροπής της κατηγορίας είναι νομικό, ως βασικό στόχο θα έχουν τους τέσσερις λαϊκούς δικαστές που αποτελούν και την πλειοψηφία της έδρας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, στην πρότασή του προς το δικαστήριο υποστήριξε ότι συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού η κατηγορουμένη «δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη, ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας». Μάλιστα, υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί κατά τον εισαγγελέα η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να «εξολοθρεύσει την Ιωάννα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός κλείνοντας την αγόρευσή του, είπε προς το δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δύο δικηγόρων αναμένεται περίπου το μεσημέρι, όταν και θα γίνει γνωστό από το δικαστήριο το εάν θα αποσυρθεί για να εκδώσει απόφαση ή εάν θα διακόψει για την Παρασκευή προκειμένου να ανακοινώσει την κρίση του επί της ενοχής της κατηγορουμένης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ