Καπραβέλος στο Newsbomb: Στο 100% οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Έχουμε διασωληνομένους στα χειρουργεία


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΜε τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο ΕΣΥ της Βόρειας Ελλάδας ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος – Στο 100% οι ΜΕΘ – Διασωληνομένοι βρίσκονται στα χειρουργεία και σε απλές κλίνες μέχρι να αδειάσουν εντατικές

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε διασωληνομένους στα χειρουργεία που περιμένουν για κρεβάτι στις ΜΕΘ. Η κατάσταση είναι τραγική και η κατάσταση είναι ίδια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μιλήσαμε για αεροδιακομιδές αλλά η κατάσταση είναι των ασθενών είναι τόσο σοβαρή που φοβόμαστε ότι θα επιδεινωθεί κατά την μεταφορά».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, την κατάσταση με την αφόρητη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Καπραβέλος, χαρακτήρισε ακόμα την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ως «μαύρη», εξηγώντας ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κατά πολύ το «κόκκινο» με το οποίο απεικονίζεται στον χάρτη του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι το παιχνίδι έχει χαθεί σε επίπεδο κοινωνίας από την στιγμή που κανείς πλέον δεν τηρεί τα μέτρα και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί. «Χαλαρώνοντας τα μέτρα πάμε να μιμηθούμε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία οι οποίες όμως έχουν ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης πάνω από 80% και παρόλα αυτά πιέζονται», τόνισε ολοκληρώνοντας.

Η κατάσταση στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.651, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 728.210 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.882 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.770 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ