Αυνανισμός οργασμός: 4 λόγοι για τους οποίους ο αυνανισμός είναι εξαιρετικός για συναισθηματική αποφόρτιση


Το σόλο σεξ, ειδικά όταν καταλήγει σε κορύφωση είναι ευεργετικό για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη του αυνανισμού στην ψυχική, αλλά και σωματική υγεία είναι τόσα πολλά, ώστε επάξια αποτελεί μια πρακτική αυτοφροντίδας. Εάν λοιπόν δεν αυνανίζεστε συχνά, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε τη σόλο απόλαυση στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας. Εκτός από το ότι σας κάνει να νιώθετε υπέροχα, ο αυνανισμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση του στρες. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους ο αυνανισμός σας βοηθά να χαλαρώσετε.

  • Απελευθερώνονται ορμόνες ευφορίας

Ο αυνανισμός απελευθερώνει ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Με απλά λόγια, η ντοπαμίνη σας κάνει να νιώθετε καλά και σας ανεβάζει τη διάθεση. Επιπλέον, η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία επίσης απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της κύριας δηλαδή ορμόνης του στρες. Το άγγιγμα του εαυτού σας και η κορύφωση μπορούν να ενισχύσουν αυτές τις χημικές ουσίες και, κατά συνέπεια, να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ήρεμοι.

  • Θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας βαθύτερα

Η αυτοεκτίμηση και η εικόνα του σώματός σας συνδέονται με τη συνολική σας ευεξία, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων άγχους σας. Η κακή αυτοεκτίμηση μπορεί να κάνει την αποτελεσματική διαχείριση των καθημερινών στρεσογόνων παραγόντων δύσκολη υπόθεση. Το να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας μπορεί να απομακρύνει κάποιο άγχος από τη ζωή σας και μία από τις πιο τρυφερές πράξεις αυτοαγάπης και φροντίδας είναι ο αυνανισμός. Επιπλέον, ο τακτικός αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας του σώματος και της αυτοεκτίμησής σας.

  • Κοιμηθείτε καλύτερα

Γνωρίζουμε ότι ο ανεπαρκής ύπνος επιβραδύνει το άγχος, οπότε προτού στραφείτε στα υπνωτικά χάπια, γιατί να μην δοκιμάσετε τον αυνανισμό; Ο οργασμός μπορεί να λειτουργήσει σαν ηρεμιστικό για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια μακρά και κουραστική μέρα, προετοιμάζοντάς σας για ύπνο. Η κορύφωση απελευθερώνει ορμόνες όπως η προλακτίνη και η ωκυτοκίνη, που σας κάνουν να νυστάζετε. Μπόνους: ο καλός βραδινός ύπνος ενισχύει τη λίμπιντο σας.

  • Ανακουφίστε τον σωματικό πόνο, μειώστε το άγχος

Ο σωματικός πόνος μπορεί πραγματικά να είναι ενοχλητικός και να αυξήσει τα επίπεδα άγχους σας. Ο αυνανισμός που οδηγεί σε οργασμό μπορεί να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες έχουν αναλγητικές ιδιότητες. Αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς οπιούχων στον εγκέφαλό σας για να αλλάξουν την αντίληψή σας για τον πόνο. Αυτές είναι οι ίδιες χημικές ουσίες που απελευθερώνονται μετά από μια μακρά άσκηση ή… αφού φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ