Καπραβέλος: “Λάθος η χαλάρωση των μέτρων – Μιμούμαστε χώρες με 80% εμβολιαστική κάλυψη”


Κορονοϊός: Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Νίκος Καπραβέλος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα – Μιμούμαστε χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία με 80% εμβολιαστική κάλυψη

Ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και ειδικά στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη εμφανίστηκε ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Χαλαρώνοντας τα μέτρα πάμε να μιμηθούμε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία οι οποίες όμως έχουν ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης πάνω από 80% και παρόλα αυτά πιέζονται», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Αυτήν τη στιγμή έχουμε διασωληνωμένους στα χειρουργεία που περιμένουν για κρεβάτι στις ΜΕΘ. Η κατάσταση είναι τραγική και η κατάσταση είναι ίδια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μιλήσαμε για αεροδιακομιδές αλλά η κατάσταση είναι των ασθενών είναι τόσο σοβαρή που φοβόμαστε ότι θα επιδεινωθεί κατά την μεταφορά».

Ο κ. Καπραβέλος, χαρακτήρισε ακόμα την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ως «μαύρη», εξηγώντας ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κατά πολύ το «κόκκινο» με το οποίο απεικονίζεται στον χάρτη του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι το παιχνίδι έχει χαθεί σε επίπεδο κοινωνίας από την στιγμή που κανείς πλέον δεν τηρεί τα μέτρα και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί.

Το 27% των κρουσμάτων κορονοϊού την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου ήταν 4-18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία την εβδομάδα αναφοράς 18-24 Οκτωβρίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.61% σε σύνολο 1.393.526 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.36% σε σύνολο 1.831.691 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.70%.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών με covid-19 ήταν 1.586, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.109. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.43. Το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 5.970, αποτελώντας το 27% (+3.8% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ