Ιστορικός αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που η οικογένεια Τραμπ μετανάστευσε στην Αμερική

O γερμανός ιστορικός Roland Paul ανακάλυψε το βασιλικό διάταγμα το οποίο υποχρέωνε τον παππού του νυν Προέδρου των Η.Π.Α. να εγκαταλείψει την Γερμανία και να μην επιστρέψει ποτέ πια.

Όπως φαίνεται από τα σχετικά έγγραφα, ο Friedrich Trump, γερμανός υπήκοος, διατάχτηκε τον Φεβρουάριο του 1905 να εγκαταλείψει την χώρα εντός προθεσμίας οκτώ εβδομάδων. Ο λόγος για την σχετική απόφαση ήταν ότι δεν παρουσιάστηκε ποτέ για να υπηρετήσει την (υποχρεωτική) στρατιωτική θητεία του και δεν ενημέρωσε τις αρχές όταν μετανάστευσε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1885. Για τους παραπάνω λόγους δεν έγινε δεκτό και το αίτημά του για επαναπατρισμό.

Σύμφωνα με όσα δημοσίεσε ο Guardian, ο Friedrich Trump γεννήθηκε το 1869 στο Kallstadt στο σημερινό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου. Σε ηλικία 16 χρονών μετανάστευσε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. και δη στην Αλάσκα μαγνητισμένος από τον «πυρετό του χρυσού».

Εκεί, ανακάλυψε ότι ο συντομότερος δρόμος προς τον πλουτισμό περνούσε από την εξυπηρέτηση των ταπεινότερων ενστίκτων των χρυσοθηρών. Δημιούργησε έναν οίκο ανοχής και πλούτισε. Τους σβώλους χρυσού με τους οποίους πληρώνονταν για τις υπηρεσίες του τις έστελνε στις αδελφές του οι οποίες είχαν ήδη μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και ασχολούνταν επαγγελματικά με το real estate.

Όμως, το 1901, στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Kallstadt, ο παππούς Trump υπέκυψε στη γοητεία της νεαρής Elisabeth Christ την οποία παντρεύτηκε και πήρε μαζί του.

Δυστυχώς για τον ίδιο, η νεαρή σύζυγός του δεν βρήκε την Αμερική του γούστου της και απαίτησε την επιστροφή του ζεύγους στη Γερμανία. Η επιστροφή του Trump έγινε αντιληπτή από τις αρχές χωρίς ενθουσιασμό και το ζεύγος διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα άρον άρον.

Ο τριανταεξάχρονος πλέον επιχειρηματίας προσπάθησε να ακυρώσει την απόφαση απευθυνόμενος στον Πρίγκιπα Λεοπόλδο και ζητώντας την κατανόησή του, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε και έτσι το ζεύγος και η κόρη τους Hapag επιβιβάστηκαν στο ατμόπλοιο Pennsylvania την 1η Ιουλίου του 1905. Στην διάρκεια του ταξιδιού η Elisabeth ήταν ήδη έγκυος στον πατέρα του Donald Trump, Fred.

Στην κεντρική φωτογραφία ο Friedrich Trump

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here