Κοινωνικό μέρισμα: «Μποναμάς» 710 εκατ. ευρώ – Πόσα λεφτά δικαιούστε – Πότε θα τα πάρετε

Κοινωνικό μέρισμα | Ειδήσεις: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση – Ποιοι θα εισπράξουν από 250 έως 1.400 ευρώ και ποιοι χάνουν το «δώρο» – Αναλυτικά παραδείγματα και λεπτομέρειες για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Την πρόβλεψη ποσού ύψους 710 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα περιλαμβάνει η σχετική τροπολογία που κατέθεσε την Τετάρτη (28/11/2018) στη Βουλή η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να υπογραμμίζει σχετικά από το βήμα της Βουλής: «Σήμερα καταθέτουμε μια διάταξη για το κοινωνικό μέρισμα. Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε για τους πιο αδύναμους. Καταθέτουμε τη διάταξη σήμερα όπως ακριβώς πέρυσι τέτοιο καιρό. Από την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος έχουμε τη δυνατότητα και δίνουμε αντίστοιχο με το περσινό ποσό».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αρχικά προβλέπεται το ποσό των 710 εκατ. ευρώ που, ανάλογα με τις προσαρμογές, μπορεί να υπάρξει και σχετική αύξηση.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ακριβές ύψος και τα κριτήρια θα καθοριστούν με ΚΥΑ που ευελπιστεί η κυβέρνηση να έχει βγει έως την ερχόμενη Δευτέρα ώστε την Τρίτη να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους ώστε τις 14 Δεκεμβρίου να γίνει η καταβολή στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο αφορά 1,3-1,4 εκ νοικοκυριά, περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here