Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος ανεμβολίαστων σε τράπεζες, εμπορικά κέντρα και ανοικτούς χώρους διασκέδασης – Σαφάρι ελέγχων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημικής έξαρσης.  Συγκεκριμένα, από αύριο Σάββατο και μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες ισχύουν τα εξής:

Διενέργεια 2 τεστ  (rapid ή PCR) σε εβδομαδιαία βάση για την προσέλευση στην εργασία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – περιλαμβάνονται και οι χώροι λατρείας.

Διενέργεια τεστ (rapid ή PCR) για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μικτούς χώρους διασκέδασης, ανοιχτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση της Ιεράς Συνόδου για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους, κατά την προσέλευσή τους στις εκκλησίες. Επιπρόσθετα, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και υπενθυμίζει την υποχρέωση των υπηρετούντων στους ναούς (δηλαδή ιερείς και προσωπικό) να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα.

Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους προβλέπεται μόνο σε: χώρους προμήθειας τροφίμων – σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Μπαράζ ελέγχων

Για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας. Οι έλεγχοι θα γίνονται από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Στην περιφέρεια οι έλεγχοι θα διενεργούνται από αστυνομικούς διαφορετικών περιοχών, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται ψυχαγωγία και εστίαση καθώς και το λιανεμπόριο. Η λίστα, σε πρώτη φάση αφορά, τις επιχειρήσεις που στο παρελθόν υπέδειξαν παραβατική συμπεριφορά με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία.

Αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί. Δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης θα ενεργοποίηση ψηφιακή πλατφόρμα με τις επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα. Θα αναρτώνται δηλαδή οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία. Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

Εντός της ημέρας αναμένεται έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here