ΚορονοΪός – Γαλλία: Στους δρόμους 29.000 διαδηλωτές κατά του υγειονομικού πάσου


Κατακλίστηκαν οι δρόμοι μεγάλων πόλεων στη Γαλλία από διαδηλωτές, κατά του υγειονομικού πάσου, που βγήκαν στους δρόμους 

Ένα σύνολο 28.920 ανθρώπων διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου για 17ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο κινητοποίησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τους οποίους περισσότεροι από 3.000 στο Παρίσι.

Το υπουργείο κατέγραψε 165 δράσεις σε όλη την επικράτεια, με 3.240 διαδηλωτές στο Παρίσι όπου τουλάχιστον δύο πομπές είχαν δηλωθεί στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Η κινητοποίηση, που άρχισε στα μέσα Ιουλίου, σημειώνει σταθερή μείωση από τις 7 Αυγούστου, όταν κορυφώθηκε με τη συμμετοχή 237.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε καταγράψει το περασμένο Σάββατο σαφή μείωση του ποσοστού συμμετοχής με 25.000 διαδηλωτές, από τους οποίους 3.320 στο Παρίσι. Την περασμένη εβδομάδα, οι διαδηλωτές ήταν περισσότεροι από 40.000 σύμφωνα με το υπουργείο και 73.130 σύμφωνα με την ακτιβιστική συλλογικότητα Le Nombre jaune (Ο Κίτρινος Αριθμός).

Την Παρασκευή, το κοινοβούλιο επέτρεψε την πιθανή χρήση του υγειονομικού πάσου έως την 31η Ιουλίου, μετά την ψήφιση από την Εθνοσυνέλευση σε τεταμένο κλίμα του νομοσχεδίου της “υγειονομικής επαγρύπνησης”, με 118 ψήφους έναντι 89 κατά και μία αποχή.

Όπως παντού στην Ευρώπη, υπάρχει αναζωπύρωση της επιδημίας στη Γαλλία καθώς αρχίζει ο χειμώνας. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κάνει διάγγελμα για το θέμα αυτό το βράδυ της Τρίτης, αναμφίβολα έπειτα από ένα Συμβούλιο υγειονομικής άμυνας.

Η εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή 8.998 νέα κρούσματα και ένα ποσοστό θετικότητας 2,4% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μια εβδομάδα πριν, αυτό το ποσοστό, που μετρά την αναλογία των κρουσμάτων μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν τεστ, ήταν μόλις 1,9%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ