Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για το 4χρονο «παιδί – αγρίμι» που ζει σε τρώγλη

Το παιδί δεν μιλά – Οπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά. Χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου για την υπόθεση 4χρονου που μεγαλώνει παραμελημένο σε σπίτι – τρώγλη σε περιοχή της Μαγνησίας.

“Παιδί – αγρίμι…”:  Ετσι περιγράφουν άνθρωποι, που γνωρίζουν την περίπτωση 4χρονου παιδιού στη Μαγνησία, που φέρεται να ζει σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, προκαλώντας την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου που διέταξε κατεπείγουσα έρευνα μετά από καταγγελία.

Η συμπεριφορά του παιδιού και η διαμόρφωση του χαρακτήρα του στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκεται μαρτυρούν ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει ιστορικό βίας, ψυχιατρικών παθήσεων.
«Πρέπει να φύγει, να σωθεί. Θα καταστραφεί», λένε άνθρωποι του ευρύτερου περιβάλλοντος του 4χρονου παιδιού που γνωρίζουν την οικογένεια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το 4χρονο παιδάκι ζει παραμελημένο από τους δύο γονείς του, τον παππού του και τον νεαρής ηλικίας θείο του σε ένα σπίτι – ερείπιο.

Το σπίτι που καλείται να στεγάσει τα πέντε μέλη ανάμεσα στα οποία και το τετράχρονο είναι σχεδόν γκρεμισμένο.

Τμήματα της οροφής του παλιού σπιτιού έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν φαγωθεί με αποτέλεσμα να περνά μέσα από αυτά κρύο, νερό από τη βροχή ακόμη και χώμα όταν φυσά.

Το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας μιλά για ένα παιδί που από τα πρώτα χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν έπαιρνε βάρος λόγω μη σωστής διατροφής και παραμέλησης, που έχει ζήσει σε ένα περιβάλλον με ιστορικό βίας και ψυχιατρικών νοσημάτων και γι’ αυτό και το ίδιο εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά

Το παιδί μολονότι πηγαίνει παιδικό σταθμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν μπορεί να προσαρμοστεί ούτε να συμμετέχει στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Αντιθέτως φαίνεται να επιτίθεται σε άλλα παιδάκια, με αποτέλεσμα γονείς να εκφράζουν παράπονα προς τις νηπιαγωγούς και να ζητούν την απομάκρυνσή του και την ανάληψη από δομή φιλοξενίας της ανατροφής του, μιλώντας για ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

«Κακώς που τόσα χρόνια δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για το παιδί», ανέφερε άτομο που φέρεται να βοηθά την οικογένεια τουλάχιστον προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό και που επανειλημμένως έχει χτυπήσει καμπανάκι στις κοινωνικές υπηρεσίες για την κατάσταση στην οποία μεγαλώνει. Ατομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του 4χρονου μάλιστα δεν κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη του παιδιού. «Τι θα απογίνει αυτό το παιδί;», αναφέρει με απόγνωση.

Για το 4χρονο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα και για την προστασία του κινούνται διαδικασίες.

ΠΗΓΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here