Βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε ερώτηση στη Βουλή για τον αετό της ΑΕΚ – Η απάντηση Αμυρά


Στη Βουλή έφτασε η πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ να αποκτήσει έναν αετό που θα πετά πάνω από το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια σε κάθε αγώνα… 

Στις 29 Οκτωβρίου η ΑΕΚ είχε ανακοινώσει επίσημα πως από τη στιγμή που θα μπει στο νέο της γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε κάθε εντός έδρας αγώνα στον ουρανό του γηπέδου θα πετάει ο Οδυσσέας! Ένας αετός, με την ομάδα να έχει έμβλημα τον δικέφαλο, που θα δίνει έναν διαφορετικό τόνο σε κάθε αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» στο νέο τους σπίτι.

Ανάλογη ενέργεια έχει καθιερώσει εδώ και δεκάδες χρόνια η Μπενφίκα στην Πορτογαλία, η οποία επίσης έχει για έμβλημα έναν αετό, με την ΑΕΚ να κινείται σε αυτά τα βήματα και να προσλαμβάνει ειδικό εκπαιδευτή που θα φροντίζει τον αετό της, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στα εγκαίνια του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους της Ένωσης, και θαυμασμό σε αρκετούς ακόμα φιλάθλους ανεξαρτήτου ομάδας που υποστηρίζουν, πλην όμως υπάρχουν κι αυτοί που εξέφρασαν σθεναρές αντιρρήσεις. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, και ένας βουλευτής του ΜέΡΑ 25, ο οποίος έφτασε στο σημείο να καταθέσει ακόμα και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τον αετό της ΑΕΚ!

Συγκεκριμένα, ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε την ερώτηση η οποία είχε θέμα «Παράνομο show με απειλούμενο είδος αετού ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ».

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι «ο νόμος 4830/2021 απαγορεύει τη συμμετοχή κάθε ζώου σε θεάματα και παραστάσεις», με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά να απαντά στην ερώτηση επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του νόμου, με την υποσημείωση, ωστόσο, πως το άρθρο 23 του ίδιου νόμου αναφέρει πως η συμμετοχή ζώων σε εκδηλώσεις μπορεί να γίνει με σχετική άδεια που εκδίδεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ προβλέπεται και παρουσία επιβλέποντα κτηνιάτρου για να συντάξει εκθέσεις για την ευζωία του ζώου πριν και μετά την εκδήλωση.

Ο κ. Αμυράς υπογράμμισε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να κάνει αιτήματα στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση. «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παράνομη χρήση ειδών άγριας ζωής». Ο Κρίτων Αρσένης από την πλευρά του εμφανίστηκε έκπληκτος από την ερμηνεία που έδωσε ο υφυπουργός κι ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με αυτή την ερμηνεία σας αύριο θα πάρει το Δελφινάριο άδεια για εκδήλωση με δελφίνια, που απαγορεύεται, από τον δήμο».

Ο κ. Αμυράς απάντησε πως «τα θεάματα και παραστάσεις με άγρια ζώα απαγορεύονται. Τελεία και παύλα. Ούτε σε δελφινάρια. Δεν θα πάμε πίσω. Λέει όμως ο νόμος ότι για εκδήλωση, που έχει ενδεχομένως κοινωνικό ή άλλο ενδιαφέρον, θα το κρίνει το δημοτικό συμβούλιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ