Πρώτο ένσημο: Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν 670 ευρώ μισθό από 1η Ιανουαρίου


«Πρώτο Ένσημο»: Στα 670 ευρώ καθαρά διαμορφώνεται από 1/1/2022 ο πρώτος μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα – Πώς θα λειτουργήσει. 

Ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022 το «Πρώτο Ένσημο». Είναι ένα πρόγραμμα για την ένταξη στη αγορά εργασίας νέων ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρώτη τους πρόσληψη από εργοδότη του ιδιωτικού τομέα.

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης που επιμερίζεται μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.

Στους νέους χωρίς ένσημα που θα προσληφθούν για πρώτη φορά εντός του 2022 θα καταβληθεί επίδομα 600 ευρώ (προπληρωμένος χρόνος εργασίας) για έξι μήνες, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Το «Πρώτο Ένσημο» αφορά και σε θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε φοιτητές που επιδιώκουν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία ενώ σπουδάζουν. Στην περίπτωση αυτή, η επιδότηση μειώνεται στο ήμισυ. Έτσι, αν η σύμβαση έχει διάρκεια μικρότερη των έξι μηνών, η νέα θέση εργασίας επιδοτείται αναλογικά με το χρόνο απασχόλησης και το είδος της σύμβασης (πλήρους ή μερικής απασχόλησης).

Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα υποβάλλουν δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ