Καρδίτσα: Τι υποστηρίζει η «πρωταγωνίστρια» των πλαστών πιστοποιητικών – «Ήθελα να τους βοηθήσω»


«Υπερβολή» χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας ο δικηγόρος της 44χρονης «πρωταγωνίστριας» της υπόθεσης, Νίκος Αρβανιτάκης.

Ο κύριος Αρβανιτάκης εκπροσωπεί την 44χρονη υπάλληλο του Κέντρου Υγείας του Παλαμά από την οποία ξεκίνησαν όλα και η οποία κατηγορείται ότι χορηγούσε πλαστά έγγραφα σε δεκάδες άτομα που ήθελαν να αποκτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να εμβολιαστούν.

Η 44χρονη φέρεται να χορήγησε συνολικά 48 «fake» πιστοποιητικά Covid-19. Η υπόθεση πήρε άλλη τροπή, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 48 ατόμων για εγκληματική οργάνωση. Την προανάκριση διενήργησε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του τακτικού Ανακριτή Καρδίτσας, όπου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Ο δικηγόρος της 44χρονης «πρωταγωνίστριας» της υπόθεσης δηλώνει στο newsbomb ότι «αυτό που συνέβη είναι υπερβολικό και μη αναμενόμενο. Δεν περιμέναμε να ασκηθεί μία τέτοια δίωξη. Δεν πιστεύω ότι ούτε κατά διάνοια ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές είδαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, πιστεύω ότι αυτό έγινε λόγω ενεργειών της Αστυνομίας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τυχαία συγγενική ομάδα, που εμβολιάστηκε και εμβολίασε πέντε-δέκα ανθρώπους. Εμείς εξ αρχής είπαμε να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν υπήρξε ούτε ένας χρηματισμός ούτε τίποτα. Η πελάτισσά μου, που είναι η βασική ύποπτος, υπάλληλος του κέντρου υγείας, ομολόγησε από την αρχή ότι χορήγησε πιστοποιητικά σε 33 άτομα (συμπεριλαμβανομένου των αδερφών της). Δεν ξέρω πως βρέθηκαν οι υπόλοιπες 15 περιπτώσεις στη συνέχεια. Γνώριζε τα άτομα αυτά είτε απ’ ευθείας είτε μέσω γνωστών της και τα εξυπηρέτησε γιατί και η ίδια έχει ευαισθησία σε θέματα υγείας ως καρκινοπαθής που είναι. Εξ αρχής δηλώνει ότι το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Ήξερε ότι τα άτομα αυτά ήταν άρρωστα και φοβόντουσαν να εμβολιαστούν και ήθελε να τα βοηθήσει. Τα άτομα εκτός Καρδίτσας τα βρήκε μέσω συγγενικών της προσώπων που τα εμπιστεύονταν».

Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι «δεμένη» και ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αλλά οργανωμένο σχέδιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ