Covid-19 Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας προτρέπει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν


Covid-19 Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημαίνει ότι είναι πιθανό όλοι στη χώρα που δεν είναι εμβολιασμένοι να έχουν κολλήσει COVID-19 μέχρι το τέλος του χειμώνα — και μερικοί από αυτούς θα πεθάνουν. Τα επίσημα στοιχεία τη Δευτέρα έδειξαν περισσότερα από 30.000 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία τις τελευταίες 24 ώρες — μια αύξηση περίπου 50% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα. Η χώρα αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσει τους 100.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας.

Τα νοσοκομεία προειδοποιούν ότι οι δυνατότητες των ΜΕΘ έχουν σχεδόν εξαντληθεί, με ορισμένους ασθενείς να πρέπει να μεταφερθούν σε κλινικές σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Οι άνθρωποι κάνουν ουρά σε μια ουρά πολλών εκατοντάδων μέτρων για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Elbphilharmonie στο Αμβούργο της Γερμανίας, Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021. Για να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας, ο υπουργός Υγείας Jens Spahn προέτρεψε τους Γερμανούς να εμβολιαστούν, μεταξύ άλλων με αναμνηστικά εμβόλια εάν ο πρώτος γύρος εμβολιασμού τους είχε γίνει πριν από περισσότερους από έξι μήνες.

«Μέχρι το τέλος αυτού του χειμώνα σχεδόν όλοι στη Γερμανία (…) θα έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν αναρρώσει ή θα έχουν πεθάνει», είπε ο Σπαν σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Αναγνώρισε ότι ορισμένοι θα θεωρούσαν αυτή την άποψη κυνική. “Αλλά είναι αλήθεια. Με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα αυτό είναι πολύ, πολύ πιθανό και γι’ αυτό συνιστούμε τον εμβολιασμό τόσο επειγόντως”, δήλωσε ο Σπαν.

Ο Spahn είπε ότι περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Moderna και BioNtech-Pfizer θα διατεθούν για το υπόλοιπο του έτους για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να κάνουν την πρώτη, τη δεύτερη ή την Τρίτη δόση εμβολίου ανάλογα με τις ανάγκες.

Για να το πετύχει αυτό, η Γερμανία συγκρατεί δεκάδες εκατομμύρια δόσεις που αρχικά προορίζονταν για φτωχές χώρες. Αυτές οι δόσεις που λείπουν θα παρασχεθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, είπε. Ορισμένοι πολιτικοί στη Γερμανία έχουν προτείνει ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών, όπως η γειτονική της Αυστρία.

Περίπου το 68% του πληθυσμού των 83 εκατομμυρίων της Γερμανίας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να ωθήσει αυτό το ποσοστό πάνω από το 75% για να περιορίσει αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού, αλλά μια σημαντική μειοψηφία στον πληθυσμό αντιστέκεται στις εκκλήσεις να πάρει το πλάνο.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn ενημερώνει τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και της νόσου COVID-19 στο Βερολίνο, Γερμανία, Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021. Ο Karl Lauterbach, εξέχων νομοθέτης των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών, ζήτησε μια «ριζική» εφαρμογή των κανόνων που απαιτούν από τους ανθρώπους να παρουσιάζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή ανάρρωσης για πρόσβαση σε ορισμένα καταστήματα και δημόσιους χώρους. «Ούτε μια γενική εντολή εμβολίου (δεν θα έπρεπε να είναι) ταμπού», είπε στο Twitter.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ευνοεί τα υποχρεωτικά εμβόλια και για όλους.

Ο Soeder αναγνώρισε ότι μια τέτοια κίνηση θα παραβίαζε τις πολιτικές ελευθερίες, αλλά υποστήριξε ότι αυτό έπρεπε να εξισορροπηθεί με την ανάγκη προστασίας της υγείας του πληθυσμού και διατήρησης άλλων ελευθεριών.

«Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι μόνο μια γενική εντολή εμβολίου προσφέρει μια διαρκή λύση», είπε.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της απερχόμενης καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή της δεν σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το ακανθώδες ζήτημα των εντολών εμβολίων.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση για αυτό τώρα και δεν θα λαμβανόταν πλέον από αυτή την κυβέρνηση», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ένας κεντροαριστερός συνασπισμός τριών κομμάτων αναμένεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο δάσκαλος Joschka Dusil και οι μαθητές των τάξεων 1, 2 και 4 του σχολείου Liebenauschule μαθαίνουν κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού μαθήματος στο πρόγραμμα “Learning with Tailwind” στο Neckartailfingen, Γερμανία, Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021. Το διετές πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να ξεπεράσουν τα επεισόδια κορωνοϊού και τα μαθησιακά κενά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ