Θέσεις εργασίας στο Δημόσιο: Έρχονται 41.207 προσλήψεις


ΑΣΕΠ – Όλες οι ειδήσεις: «Κλείδωσε» ο χάρτης των μονίμων και εποχικών προσλήψεων για το 2022 στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχουν προβλεφθεί 15.863 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ υπό συζήτηση είναι επιπλέον 4.700 προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ.

Οι προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου θα ανέλθουν σε 25.344.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι περισσότερες προσλήψεις του 2022 αφορούν κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Εθνικής Άμυνας και των Μεταφορών, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των θέσεων θα αφορά στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Θα καλυφθούν ειδικότητες όπως μηχανικοί, εργοδηγοί, νοσηλευτές, γιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, επαγγελματίες οπλίτες και ειδικοί φρουροί.

Συνολικά, μόνιμες και εποχικές προσλήψεις θα ανέλθουν σε 41.207. Αν τελικά αποφασιστεί και η πρόσληψη 4.700 εκπαιδευτικών, οι συνολικοί διορισμοί θα ανέλθουν σε 45.907. Στον παραπάνω αριθμό περιλαμβάνονται 190 θέσεις οι οποίες δεν προσμετρώνται στον κανόνα 1:1, και αφορούν 141 θέσεις τακτικού προσωπικού σε Επιμελητήρια εκτός Γενικής Κυβέρνησης και ΚΥΤ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και 49 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή (εκτός του κανόνα 1:1).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ