Lockdown 20 Δήμοι Ιταλία: Κλείσιμο της εστίασης στις 6 μμ και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μμ μέχρι τις 5 πμ.


Lockdown 20 Δήμοι Ιταλία: Η τοπική αυτοδιοίκηση της ιταλικής αυτόνομης βορειοανατολικής περιφέρειας Άνω Αδίγη αποφάσισε απόψε την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, από μεθαύριο θα είναι υποχρεωτική η προστατευτική μάσκα σε ανοικτούς χώρους και η μάσκα Ffp2 για την χρήση των μέσων μεταφοράς. Παράλληλα, σε είκοσι δήμους που βρίσκονται στην ‘Ανω Αδίγη (σε μεγάλο μέρος πρόκειται για γερμανόφωνη περιοχή), στους οποίους καταγράφονται και τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων, αποφασίσθηκε η επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων, με κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων στις 6 το απόγευμα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Προς το παρόν, θα παραμείνουν ανοικτά τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, στα οποία, όμως, επιτρέπεται η είσοδος μόνον με «πράσινη κάρτα εμβολιασμένου». Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, τέλος, αναμένεται μεγάλη μείωση των κρατήσεων, Ιταλών και Αυστριακών τουριστών, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Προανήγγειλε lockdown στη Γερμανία η Μέρκελ

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως μέχρι το τέλος του χειμώνα όλοι στη χώρα θα είναι ή εμβολιασμένοι ή θα έχουν νοσήσει ή… θα έχουν πεθάνει από κορωνοϊό!

Αμέσως μετά, μια «βόμβα» επεφύλασσε και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ουσιαστικά προανήγγειλε lockdown, περιγράφοντας την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία ως δραματική και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ως ανεπαρκή!

Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε συγκεκριμένα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19. Αυτό ανέφεραν πηγές του CDU.

Με τη σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος. Δηλώσεις που προκάλεσαν και… πτώση του ευρώ.

«Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, σε lockdown έχει μπει και επίσημα η Αυστρία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα. Το μέτρο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων το Σαββατοκύριακο, ενώ σε Βέλγιο και Ολλανδία ξέσπασαν ταραχές λόγω της επιστροφής των περιορισμών για την αντιμετώπιση της covid-19.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ