Τι κάνει το Χιούστον την επόμενη μεγάλη αμερικανική πόλη;

Με παράδοση στο ροντέο, τα καλύτερα εστιατόρια του αμερικανικού νότου και το διαστημικό κέντρο της NASA, το Χιούστον δύσκολα περιγράφεται με μια λέξη
Καθώς το Χιούστον υφίσταται εθνοτική και πολιτιστική μεταμόρφωση, η φήμη του μεγαλώνει ως τόπος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μεγάλα όνειρα και να τα πετύχουν.

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της πολιτείας του Τέξας και ο ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει αυθεντικές σκηνές αμερικάνικης δύσης με φόντο τους ουρανοξύστες που υψώνονται πάνω από τις σκεπασμένες με φύλλα γειτονιές.

Με πάνω από έντεκα χιλιάδες εστιατόρια με γεύσεις από περισσότερες από 70 χώρες αποτελεί κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Johnson Space Center στα νότια της πόλης και να βρεθεί στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Αποστολών όταν ο αστροναύτης Jack Swigert είπε: «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα».

Στο τεράστιο υπόστεγο φιλοξενείται ένας πραγματικός πύραυλος «Saturn», ο πύραυλος που μετέφερε την αποστολή Apollo στο φεγγάρι τη δεκαετία του 60-70.

Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο και φιλοξενεί 19 μουσεία και καλλιτεχνικές γκαλερί, όπως το Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here