Μετάλλαξη «Όμικρον» – G7: Παγκόσμια ανησυχία – «Πολύ μεταδοτική, απαιτείται άμεση δράση»


Στην απόφαση να ληφθούν δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον» κατέληξαν οι υπουργοί Υγείας της G7

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι «πολύ μεταδοτική» και απαιτεί «επείγουσα δράση» προειδοποίησαν οι υπουργοί Υγείας των χωρών της G7, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών της έκτακτης συνόδου που συγκάλεσε η Βρετανία εν μέσω παγκόσμιου συναγερμού για το νέο στέλεχος.

«Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη, σε μια πρώτη αξιολόγηση, με την απειλή μιας νέας, εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής της Covid – 19, για την οποία απαιτεί επείγουσα δράση. Ως εκ τούτου, σήμερα οι Υπουργοί Υγείας της G7 πραγματοποίησαν επείγουσα συνεδρίαση για να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με ανησυχίες που σχετίζονται με την παραλλαγή Όμικρον», αναφέρουν οι υπουργοί σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο.

uk.jpg
Η ανακοίνωση μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε η Βρετανία.

Και προσθέτουν: «Οι υπουργοί επαίνεσαν το υποδειγματικό έργο της Νότιας Αφρικής τόσο στον εντοπισμό της παραλλαγής όσο και στην ειδοποίηση άλλων για αυτήν. Υπήρξε ισχυρή υποστήριξη για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου επιτήρησης παθογόνων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οι Υπουργοί αναγνώρισαν επίσης τη στρατηγική σύνδεση να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια προετοιμάζοντας τις χώρες να λάβουν δόσεις, παρέχοντας επιχειρησιακή βοήθεια, δίνοντας συνέχεια στις δεσμεύσεις μας στον τομέα των δωρεών, στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, καθώς και υποστηρίζοντας την έρευνα και την ανάπτυξη.

Ανέφεραν ότι τις επόμενες εβδομάδες, οι υπουργοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, με τον ΠΟΥ και διεθνείς εταίρους για την ανταλλαγή πληροφοριών και την παρακολούθηση της Όμικρον. Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν να συναντηθούν ξανά τον Δεκέμβριο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ