Γερμανία: Περιορισμοί και στους εμβολιασμένους στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο


Σκοπός των περιορισμών είναι να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας σημείωσε η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας Αλένα Μπούιξ

Περιορισμούς και για εμβολιασμένους, στις βαρύτερα πληττόμενες περιοχές, στη Γερμανία, εισηγείται το Συμβούλιο Ηθικής και Δεοντολογίας.

Σκοπός να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως σημειώνει η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας Αλένα Μπούιξ, σημειώνοντας παράλληλα πως οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους είναι απολύτως δικαιολογημένοι από ηθικής απόψεως.

Το ζήτημα είναι αν επαρκούν οι περιορισμοί μόνο για τους μη εμβολιασμένους ή αν «τουλάχιστον στις βαρύτερα πληττόμενες περιοχές είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί και για τους εμβολιασμένους», δήλωσε η κυρία Μπούιξ στην Rheinische Post και αναφέρθηκε στην παραλλαγή «Ομικρον», η οποία προκαλεί ήδη μεγάλη ανησυχία.

«Λόγω της κατά τόπους υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας, με ασθενείς να διακομίζονται σε όλη τη Γερμανία από την Πολεμική Αεροπορία, από ηθικής άποψης οι περιορισμοί επαφών που έχουν ήδη επιβληθεί σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια για τους μη εμβολιασμένους είναι σαφώς δικαιολογημένοι», προσέθεσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην εξάπλωση του ιού, αρρωσταίνουν συχνότερα και χρειάζονται συχνότερα νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» επεσήμανε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ