Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Πιο αυστηρά κριτήρια για τα πιστοποιητικά νόσησης των ανεμβολίαστων

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια θέτει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην έκδοση των πιστοποιητικών νόσησης. Ειδικότερα, μετά την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (1/12) και εξετάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, εισηγούνται το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους να εκδίδεται μετά τη διενέργεια μοριακού  τεστ (PCR).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ζητεί να δίνεται πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους που να αποδεικνύεται όχι με rapid test όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά με PCR.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Μικρότερη διάρκεια πιστοποιητικού νόσησης

Παράλληλα, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει στο μέλλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης, που αυτή τη στιγμή διαρκεί έξι μήνες, για τους άνω των 60 ετών. Θέμα το οποίο συζητήθηκε μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο δεν πάρθηκε κάποια απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή, έχει ζητήσει  από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά.

«Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Η ανάγκη προέκυψε εξαιτίας της νέας παραλλαγής Όμικρον, για την οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ενδέχεται να «στοχεύει» την ανοσία, τόσο μέσω της φυσικής νόσησης, όσο και αυτής των εμβολίων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here