Φρούτα λαχανικά υγεία: Πόσο ωφελεί η σωστή διατροφή την υγεία μας;


Όλοι ξέρουμε ότι η διατροφή μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην υγεία του σώματός μας και πολλές φορές ακόμα και στην ψυχική μας υγεία. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορούν στοχευμένα να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε συγκεκριμένα όργανα μέσα στο σώμα μας, γλιτώνοντας έτσι πολλές φορές ακόμα και μια πρόωρη επίσκεψη στονγιατρό. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να αποφύγουμε έτσι τις ιατρικές πράξεις. Μπορούμε όμως σε κάποιες περιπτώσεις να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να τους χρειαστούμε. Ας δούμε λοιπόν ποια φρούτα και ποια λαχανικά μας βοηθούν και πού.

  • Καρότο: Ένα καρότο κομμένο εγκάρσια μοιάζει με την ίριδα του ματιού μας. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση και βοηθούν στην καλύτερη αιμάτωση και κυκλοφορία γύρω από τα μάτια.
  • Τομάτα: Εάν κόψουμε μια τομάτα και τη παρατηρήσουμε, θα δούμε ότι χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια. Το ίδιο και η καρδιά μας. Έχει και αυτή 4 χώρους. Η ντομάτα περιέχει λυκοπίνη, η οποία βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος και άρα στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
  • Καρύδια: Όταν βγάζετε ένα καρύδι από το τσόφλι του, έχετε παρατηρήσει με τι μοιάζει το εσωτερικό του; Με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι η κατανάλωση καρυδιών, βοηθάει να αναπτυχθούν δεκάδες νέοι νευροδιαβιβαστές, κάτι που σημαίνει καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Φασόλια: Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο πολύ μοιάζει ένα φασόλι με τους νεφρούς μας; Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας.
  • Σέλινο: Θα μπορούσατε να παρομοιάσετε την μορφή του σέλινου με την μορφή των οστών μας; Μάλλον ναι. Και πραγματικά η κατανάλωση του, μεταξύ άλλων, κάνει πολύ καλό στα οστά. Καθώς περιέχει πολύ καλά επίπεδα νατρίου, το οποία βοηθά στην υγεία των οστών μας.
  • Αβοκάντο: Το αβοκάντο το οποίο μοιάζει πολύ το σχήμα του με την μήτρα μιας γυναίκας ισορροπεί τις ορμόνες και βοηθά κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παράλληλα, δρα αποτρεπτικά στον καρκίνο του τραχήλου.
  • Σύκο: Τα σύκα είναι ιδανικά για τους άνδρες. Μοιάζουν με όρχεις και το εσωτερικό μοιάζει να έχει μικρά σπερματοζωάρια. Πέρα όμως από την ομοιότητα, το σύκο βοηθά στην αύξηση των σπερματοζωαρίων.
  • Πορτοκάλια: Τα πορτοκάλια, μοιάζουν αρκετά με το γυναικείο στήθος, και είναι γεγονός, πως ανάμεσα σε άλλα, βοηθούν στην κυκλοφορία της λέμφου και γενικά στην καλή υγεία του στήθους.
    Όλα τα παραπάνω λαχανικά και φρούτα, φυσικά και βοηθούν στα όργανα που αναφέραμε και όχι μόνο.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα όμως, ποτέ μην αναβάλλετε το ραντεβού με τον ιατρό σας, για να δοκιμάσετε μια φυσική λύση, χωρίς πρώτα να τον συμβουλευτείτε. Η διατροφή μας άλλωστε, τις περισσότερες φορές δρα περισσότερο προστατευτικά και όχι κατόπιν εορτής, όταν δηλαδή εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ