Ηνωμένο Βασίλειο burnout Χριστούγεννα: 23 εκατομμύρια Βρετανοί θα έχουν εξουθενωθεί πριν τις γιορτές

Σύμφωνα με έρευνα, περισσότεροι από 23 εκατομμύρια Βρετανοί θα έχουν εξουθενωθεί πλήρως και εντελώς μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 35% των ενηλίκων παραδέχονται ότι θα έχουν φθαρεί ψυχολογικά και σωματικά μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, αναφέροντας τον μήνα ως τον πιο κουραστικό του έτους. Σχεδόν το ένα τέταρτο ανέφερε ότι τους ταλαιπωρεί ο αριθμός των κοινωνικών συναναστροφών που προσπαθούν να στριμώξουν τον Δεκέμβριο, ενώ άλλοι το αποδίδουν στον όγκο των αγορών, του προγραμματισμού και της διασκέδασης που πρέπει να κάνουν.

Ποιες οι αιτίες για το burnout του Δεκεμβρίου;

Περισσότεροι από 4 στους 10 εξαντλούνται επίσης επειδή εργάζονται επιπλέον ώρες τον Δεκέμβριο, ενώ σχεδόν το 35% είπε ότι ο σχετικός σχεδιασμός επηρέασε τα ενεργειακά τους επίπεδα. Και το 51% των ενηλίκων παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσαν μια ωραία ήρεμη εορταστική περίοδο, καθώς θα τους έκανε να νιώθουν πιο υγιείς, πιο υγιείς και λιγότερο κουρασμένοι. Η Bounce Back Drinks ζήτησε από 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατί νιώθουν ταλαιπωρημένοι, για να κυκλοφορήσει το ποτό αναπλήρωσης μετά την κοινωνική ζωή.

Ένας εκπρόσωπος είπε: “Δεν θα αποτελεί έκπληξη ο Δεκέμβριος που θεωρείται ένας από τους πιο απαιτητικούς μήνες του έτους. Ο ανεμοστρόβιλος του προγραμματισμού, των οικογενειακών εκδηλώσεων, των ταχυδακτυλουργών με τα ημερολόγια και της προσπάθειας να κρατήσει τις οικογένειες ευτυχισμένες και να δημιουργήσει τα τέλεια Instagrammable Χριστούγεννα. Η έρευνά μας διαπίστωσε επίσης ότι οι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπουν ότι φέτος θα είναι ακόμη πιο ξέφρενο από ό,τι συνήθως, λόγω των ανθρώπων που προσπαθούν να αναπληρώσουν το lockdown του περασμένου έτους. Έτσι, θα είναι πιο σημαντικό από ποτέ για το έθνος να ασκήσει λίγη αυτοφροντίδα, να παρακολουθούν τι τρώνε και πίνουν και να κοιμούνται ποιοτικά.”

Η μελέτη των εορταστικών συνηθειών του έθνους έδειξε ότι:

  • Το 45% συμφωνούν ή συμφωνούν απόλυτα ο Δεκέμβριος ήταν ο πιο κουραστικός μήνας του χρόνου.
  • Λιγότερο από το ένα πέμπτο δήλωσαν ότι είχαν μείνει ευτυχισμένοι μέχρι το τέλος των Χριστουγέννων, ενώ ένα 3,2% είπε ότι τους έδωσε ενέργεια.
  • Σχεδόν το 60% δήλωσαν ότι ήταν κρυφά χαρούμενοι για την έλλειψη χριστουγεννιάτικων συναναστροφών πέρυσι λόγω του lockdown
  • Σχεδόν τέσσερις στους 10 φοβούνται ότι ο φετινός Δεκέμβριος θα είναι πιο ξέφρενος από ό,τι ήταν στα χρόνια πριν από την πανδημία.
  • Παρά τις πανεθνικές προβλέψεις περί εξουθένωσης, σχεδόν το ένα τέταρτο (23,2%) παραδέχτηκε ότι ξεκίνησαν τους εορτασμούς των Χριστουγέννων τον Νοέμβριο – με το 2,5% να ξεκινάει ακόμη νωρίτερα.

Η ανθυγιεινή διατροφή έπληξε περισσότερο το 37% των ερωτηθέντων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ενώ το να πρέπει να κοινωνικοποιούνται πάρα πολύ ήταν ως ο παράγοντας που τους επηρέασε περισσότερο τον Δεκέμβριο. Ενώ το 18% τόνισε για την οργάνωση ημερολογίων και την εξισορρόπηση των σχεδίων, ενώ η προσπάθεια που χρειάζεται για να μιλήσεις με κάποιον νέο έπαιζε στο μυαλό περισσότερο από το 12%. Σχεδόν το 15% επηρεάστηκε περισσότερο από τον όγκο των κοινωνικών εκδηλώσεων και το 7% να έχει κάνει κράτηση για να παρευρεθεί σε γάμους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ