Γλυφάδα-δολοφονία: Το μαχαίρι των 33 εκατ. και η κρυψώνα – «Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια για την άγρια δολοφονία 66χρονου, έξω από χρωματοπωλείο της οδού Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα.

Ο 51χρονος δράστης, γιος της συντρόφου του θύματος, χρησιμοποίησε μαχαίρι 33 εκατοστών και αεροβόλο πιστόλι, τραυματίζοντας με απάνθρωπο μένος τον 66χρονο σε όλο του το σώμα.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης και περιγράφει αναλυτικά πως έγιναν όλα:

«Περί ώρα 5.29 της 9ης Δεκεμβρίου 2021 ο κατηγορούμενος με το αυτοκίνητο μάρκας Opel Corsa , το οποίο είχε μισθώσει από εταιρία ενοικιάσεων οχημάτων, μετέβη σε χρωματοπωλείο, ιδιοκτησίας της μητέρας του, που βρίσκεται στην οδό Βορείου Ηπείρου. Αφού αποβιβάστηκε από το όχημα και κατόπτευσε το χώρο εξωτερικά του καταστήματος, παρέμεινε κρυμμένος στον περιβάλλοντα χώρο παρακείμενου καταστήματος (καφενείου) επί της Βορείου Ηπείρου.

Περί 6.11 το θύμα μετέβη στο χρωματοπωλείο με το αυτοκίνητό του, το οποίο στάθμευσε επί του πεζοδρομίου στην πλαϊνή πλευρά του καταστήματος και συγκεκριμένα επί της οδού Δημητρίου Βερελή.

Μόλις αποβιβάστηκε και προσέγγισε την είσοδο του καταστήματος, τη στιγμή που ξεκλείδωνε την κεντρική πόρτα, ο δράστης με νύσσον και τέμνον όργανο-μαχαίρι στρατιωτικού τύπου συνολικού μήκους 33 εκατοστών και μήκος λάμας 21 εκατοστών που έφερε, του επιτέθηκε πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα, στην κοιλιακή χώρα και θωρακική χώρα, καθώς και στο λαιμό, προκαλώντας του θανάσιμο τραυματισμό του, παράλληλα δε τον πυροβόλησε επανειλημμένα σχεδόν εξ’ επαφής στο κεφάλι με αεροβόλο πιστόλι που επίσης έφερε.

Αμέσως μετά την πράξη του επιβιβάστηκε στο όχημά του και προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στη Γλυφάδα, αναφέροντας την εγκληματική πράξη που διέπραξε, αρχικά στον σκοπό του Τμήματος και στη συνέχεια στον αξιωματικό υπηρεσίας.

Στον τόπο του εγκλήματος μετέβησαν αστυνομικοί και το ΕΚΑΒ που μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο, όπου στις 6.52 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τη μακροσκοπική εξέταση του γενικού χειρουργού του Ασκληπιείου Βούλας, ο θανών έφερε εκτεταμένο τραύμα κοιλιακής χώρας με εκσπλάχνωση, ακαθόριστου σχήματος, τραύμα στην αριστερή θωρακική περιοχή πλησίον της καρδιάς, τραύμα στην περιοχή του λαιμού, καθώς και διάφορες αμυχές σε όλη την έκταση του σώματός του, προκληθέντα πιθανόν από νύσσον και τέμνων όργανο.

Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας καταστήματος.

Το αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του ο δράστης εξερευνήθηκε και βρέθηκαν ένα μαχαίρι, δύο λάμες, ένα αεροβόλο πιστόλι και πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.

Κατά τη σωματική έρευνα στον κατηγορούμενο κατασχέθηκε ο ρουχισμός του και εστάλη για εργαστηριακή εξέταση.

Από την εξέταση της μητέρας και της αδερφής του κατηγορουμένου προέκυψε ότι το θύμα ήταν επί 20ετίας σύντροφος της μητέρας του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος έλειπε για 10 χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Δανία και όλο αυτό το διάστημα η επικοινωνία τους πραγματοποιούνταν τηλεφωνικά και διαδικτυακά.

Εξεταζόμενος ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, την οποία είχε προαποφασίσει, προσχεδιάσει και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Περιέγραψε λεπτομερώς τις κινήσεις του αναφέροντας ως κίνητρο τις χρόνιες προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα, αποδίδοντας αυτές στο οικονομικό αδιέξοδο που ο ίδιος περιήλθε προ ετών και της πεποίθησής του για οικονομική εκμετάλλευση της μητέρας του από το θύμα, καθώς και τις σφοδρές αντιρρήσεις του για τη μεταξύ αυτών συμβίωσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ