Μετάλλαξη Όμικρον: Πέντε τα κρούσματα στην Ελλάδα – Φόβοι για διασπορά και επικράτηση


Πέντε είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίζονται στη χώρα μας, με τα 4 εξ αυτών αν έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, ενώ ένα βρέθηκε και στην Αττική.

Δύο άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 25 – 41 ετών είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα που φαίνεται να εξαπλώνεται στην Ευρώπη με ταχείς ρυθμούς. Τα 5 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων, και Λασιθίου, ενώ τα 4 εξ αυτών εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (2 από Ν. Αφρική και 2 από Γαλλία). Το άλλο είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 5 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ τα συμπτώματά τους ήταν ήπια και ολιγοήμερης διάρκειας. Αν και όλοι έχουν απομονωθεί και οι επαφές τους έχουν ιχνηλατηθεί, οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η μετάλλαξη μπορεί εύκολα να επικρατήσει στη χώρα μας, και προς το παρόν δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την επικινδυνότητά της.

Φόβοι για εισβολή της μετάλλαξης από τους Έλληνες του εξωτερικού

«Καμπανάκι» κινδύνου χτύπησε ο Καθηγητής Παθολογίας-Υπέρτασης και Διευθυντής τη Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, Βασίλης Κώτσης, μιλώντας στο grtimes για τη μετάλλαξη. «Η μετάλλαξη Όμικρον έχει πολύ μεγάλη επέκταση στη Μεγάλη Βρετανία, ιδίως στο Λονδίνο. Θα πρέπει να είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση για όσους ταξιδέψουν την περίοδο των Χριστουγέννων προς την Ελλάδα να πραγματοποιούν PCR Test, είτε είναι κάποιος εμβολιασμένος, είτε μη εμβολιασμένος», τόνισε


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ