Ορίστηκε η πρώτη ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου ορίστηκε ως πρώτη ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα.

Η δικαστική λειτουργός, η οποία υπηρετεί ως τακτική ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ήταν εκείνη που προτάθηκε για τη θέση της ανακρίτριας ευρωπαϊκών υποθέσεων από την προϊσταμένη του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρόεδρο Πρωτοδικών Γεωργία Σταμάτη και έλαβε τη θετική ψήφο των συναδέλφων της.

Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον σημερινό εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη, την περίοδο κατά την οποία χειρίστηκε σειρά ποινικών υποθέσεων με οικονομικό αντικείμενο, κάποιες εκ των οποίων και με διεθνείς προεκτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, όταν ασκούν τις αρμοδιότητές τους.

Κατά συνέπεια, υποθέσεις για απάτες με ευρωπαϊκά κονδύλια, δωροδοκίες, χειραγώγηση δημόσιων συμβάσεων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν δαπάνες, προμήθειες και επιχορηγήσεις ανατίθενται στους ευρωπαίους ευρωπαίων εισαγγελείς και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο φάκελος θα διαβιβάζεται για περαιτέρω δικαστική έρευνα στην αρμόδια ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ