Κολύμβηση απώλεια βάρους: Πόσο αποτελεσματικό είναι το κολύμπι στην απώλεια βάρους [vid]


Όπως όλα τα είδη καρδιαγγειακής άσκησης, η κολύμβηση καίει θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Την ίδια ώρα, σε αντίθεση με το περπάτημα ή το τζόκινγκ, η κίνηση μέσα στο νερό δημιουργεί επιπλέον αντίσταση, αναγκάζοντάς σας να χρησιμοποιείτε περισσότερο τους μύες σας. Για την ακρίβεια, η κολύμβηση τονώνει το πάνω μέρος του σώματος, το κάτω μέρος του σώματος και τον κορμό σας ταυτόχρονα, αποτελώντας μια προπόνηση για όλο το σώμα. Για παράδειγμα, το πρόσθιο και η πεταλούδα δουλεύουν τους ώμους, τα χέρια και το στήθος σας την ίδια στιγμή.

Χτίζοντας περισσότερους μύες, καίτε επίσης περισσότερες θερμίδες

Μόλις 30 λεπτά πρόσθιας κολύμβησης μπορούν να κάψουν περίπου 367 θερμίδες ενώ η κολύμβηση ελεύθερου στυλ καίει περίπου 404 θερμίδες. Στην περίπτωση του γρήγορου βάδην, καίτε μόλις 100 θερμίδες για 30 λεπτά ή 300 θερμίδες όταν τρέχεται για 30 λεπτά.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι γυναίκες μέσης ηλικίας που κολυμπούσαν για 60 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα έχασαν σημαντική ποσότητα σωματικού λίπους σε μόλις 12 εβδομάδες. Ενίσχυσαν επίσης την αντοχή τους, βελτίωσαν την ευλυγισία τους και μείωσαν ακόμη και τη χοληστερόλη τους.

Μπορεί το κολύμπι να σας βοηθήσει να χάσετε το λίπος στην κοιλιά;

Θυμηθείτε, οποιαδήποτε δραστηριότητα που καίει θερμίδες θα σας βοηθήσει να περιόρισετε το λίπος παντού στο σώμα—συμπεριλαμβανομένης της μέσης σας. Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Exercise Rehabilitation διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κολυμπούσαν τρεις φορές την εβδομάδα μειώσαν περισσότερο το λίπος γύρω από τη μέση και τους γοφούς τους σε σύγκριση με εκείνες που περπατούσαν τρεις φορές την εβδομάδα.

Τέλος, οι προπονήσεις στο νερό έχουν χαμηλή πρόσκρουση, επομένως τείνουν να είναι πιο εύκολες στους γοφούς, τα γόνατα και τα πόδια σας. Η κολύμβηση μπορεί να σας προσφέρει καρδιαγγειακή και μυϊκή ανάπτυξη με πολύ χαμηλότερο αντίκτυπο στο σώμα σας συγκριτικά με τις ασκήσεις εδάφους, όπως το τρέξιμο.

Πόσο πρέπει να κολυμπήσετε για να χάσετε βάρος;

Όλα εξαρτώνται από το πόσο έντονη είναι η προπόνησή σας. Το έντονο κολύμπι για μια ώρα καίει περίπου 800 θερμίδες. Κάντε το τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα μπορούσατε να χάσετε τρία ή τέσσερα κιλά σε ένα μήνα. Σημειώνεται ότι για να χάσετε ένα κιλό του σωματικού σας βάρους, πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ