ΗΠΑ οικιακοί φροντιστές: Πολλοί επαγγελματίες υγείας αναφέρουν κακή υγεία


Οι ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν αυτοαναφερόμενα δεδομένα που συλλέχθηκαν από σχεδόν 3.000 φροντιστές στο σπίτι σε 38 Πολιτείες μεταξύ 2014 και 2018. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι περισσότερο από το 25% βαθμολόγησε τη γενική του υγεία ως μέτρια ή κακή, 1 στους 5 ανέφερε κακή ψυχική υγεία και 14% ανέφερε κακή φυσική υγεία. Το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, η ανικανότητα να αντέξουν οικονομικά την ιατρική περίθαλψη και το ιστορικό κατάθλιψης συσχετίστηκαν με χειρότερη υγεία μεταξύ των εργαζομένων στο σπίτι, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο American Journal of Public Health.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στο σπίτι είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά καταστάσεων όπως αρθρίτιδα, υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και κατάθλιψη από τους βοηθούς υγειονομικής περίθαλψης και τους εργαζόμενους υποστήριξης υγειονομικής περίθαλψης που δεν εργάζονται στα σπίτια ασθενών αλλά έχουν παρόμοιες επαγγελματικές ευθύνες και έχουν επίσης χαμηλούς μισθούς. “Έχουμε δει, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, ότι αυτό το εργατικό δυναμικό παρέχει ουσιαστική, καθημερινή φροντίδα σε ηλικιωμένους ενήλικες για να τους διατηρούν υγιείς στο σπίτι”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Madeline Sterling, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στο Weill. Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη.

“Αλλά δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν διερευνήσει την υγεία τους. Αυτά τα δεδομένα έδωσαν την ευκαιρία να γίνει αυτό σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Sterling σε δελτίο τύπου του Weill Cornell. Οι εργαζόμενοι στην κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη είναι ως επί το πλείστον γυναίκες και μειονότητες και συνήθως απασχολούνται σε υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας. Παρέχουν φροντίδα σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Τα ευρήματα είναι ένα κάλεσμα για δράση για τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων στο σπίτι, είπε ο Sterling.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα όπως υψηλότερους μισθούς, επαρκή ασφάλιση υγείας και καλύτερο έλεγχο και θεραπεία υγείας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μελέτη θα ωθήσει τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα. Αυτή τη στιγμή, η βελτίωση της υγείας αυτών των εργαζομένων δεν είναι μέρος της συζήτησης και θα έπρεπε να είναι. Υπάρχουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 38% τα επόμενα τρία χρόνια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ