Τέξας Austin: Παράταση διατάγματος επιβολής περιορισμών covid για ένα χρόνο


Τέξας Austin: Μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ώστιν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η πόλη επεκτείνει τις εντολές για την COVID χωρίς δημόσια συμμετοχή Ένα μέλος του συμβουλίου καταψήφισε το διάταγμα Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ώστιν προώθησε την επέκταση ενός διατάγματος που επιτρέπει στην πόλη να επιβάλει περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Το διάταγμα, το οποίο επρόκειτο να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, παρατάθηκε από το δημοτικό συμβούλιο για έναν ακόμη χρόνο με μόνο μία ψήφο κατά που έδωσε το μέλος του Ρεπουμπλικανικού Συμβουλίου Μακένζι Κέλι. Εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι τα δεδομένα του κορωνοϊού δεν δικαιολογούν την επέκταση.

“Οι πληροφορίες που βλέπουμε στον πίνακα ελέγχου COVID-19 της κομητείας Austin-Travis, κατά την άποψή μου, δεν υποστηρίζουν την παράταση ενός διατάγματος που περιλαμβάνει κυρώσεις για ένα επιπλέον έτος”, είπε η Kelly.

Η Kelly εξήγησε ότι το Όστιν, μια πόλη σχεδόν ενός εκατομμυρίου κατοίκων, έχει επί του παρόντος 121 νοσηλευόμενους από κορωνοϊό, 43 ασθενείς ΜΕΘ και 19 ασθενείς σε αναπνευστήρες. Επιπλέον, η Kelly εξέφρασε την απογοήτευσή της για την επιλογή του συμβουλίου να παρατείνει το διάταγμα χωρίς να ακούσει το κοινό.  «Επιπλέον, με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν δώσαμε στα μέλη της κοινότητάς μας την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το πώς το διάταγμα θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή τους για σχεδόν έναν ακόμη χρόνο», είπε η Kelly.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το διάταγμα σε ειδική συνεδρίαση. Το εν λόγω διάταγμα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της πόλης σε προσχέδιο μόνο την Παρασκευή, αφήνοντας λίγο χρόνο στους κατοίκους να το δουν ή να το αναλύσουν.

Η τελική έκδοση αναρτήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αφού είχε ήδη γίνει η συνεδρίαση και η ψηφοφορία.

«Ένα διάταγμα με φορολογική κύρωση για μη συμμόρφωση που παρουσιάζεται για υιοθέτηση με λιγότερο από μία εβδομάδα εισροών και επηρεάζει σημαντικά τις ζωές των κατοίκων απαιτεί μια πιο σθεναρή συζήτηση με την κοινότητα», είπε η Kelly στο Fox News Digital.

Όσοι διαπιστωθούν ότι παραβιάζουν τους περιορισμούς μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 2.000 $ ανά περίπτωση.

Το δημοτικό συμβούλιο αφαίρεσε τα χρήματα της αστυνομίας του τον Αύγουστο του 2020 κατά τη διάρκεια ενός κύματος πόλεων σε όλη τη χώρα που μείωσε τη χρηματοδότηση στα αστυνομικά του τμήματα και εκατοντάδες αξιωματικοί έχουν εγκαταλείψει έκτοτε το αστυνομικό τμήμα.

Η περικοπή του Ώστιν ήταν η μεγαλύτερη κατά ποσοστό του προηγούμενου προϋπολογισμού του, και επίσης διέκοψε τα μαθήματα δοκίμων της αστυνομίας, ενώ εισήγαγε νέα εκπαίδευση που ορισμένοι επικρίνουν ότι βασίζεται στη Θεωρία της Κρίσιμης Φυλής.

Η πόλη λέει ότι η αστυνομία, ο Πυροσβεστικός Αξιωματούχος του Ώστιν και το Τμήμα Κώδικα του Όστιν θα επιβάλουν τους κανόνες για την COVID, οι οποίοι απαιτούν μάσκες ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων σε πολλές περιπτώσεις ενώ έχουν παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ