Αντιπολιτευτική «πρεμιέρα» σήμερα για το ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση του προϋπολογισμού


Επίσημη πρώτη σήμερα για το… νέο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και στην ψηφοφορία του προϋπολογισμού – Τι στάση θα κρατήσει η Χαριλάου Τρικούπη; Πόσο θα σηκώσει τους τόνους.

Σήμερα Σάββατο θα είναι ουσιαστικά η επίσημη πρώτη για τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, τον βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος θα εκπροσωπήσει το κόμμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση παραβάλλοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα κυρίως για τα ζητήματα της πανδημίας και του πληθωρισμού. Πριν από τη συνεδρίαση στη Βουλή, θα συνεδριάσει και η Κ.Ο. της Χαριλάου Τρικούπη υπό το Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να καθοριστεί και να καταστεί σαφής η γραμμή που θα κρατήσει το κόμμα κατά την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.

Ήδη στο Κίνημα Αλλαγής με τις τοποθετήσεις του ο γενικός εισηγητής, Κώστας Σκανδαλίδης έχει χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό «άδικο, αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό και κυρίως με δυσοίωνες προοπτικές υλοποίησης», παρά τις όποιες παροχές της κυβέρνησης. «Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι ενάντια στους ανθρώπους και εξυπηρετεί μόνο αριθμούς και πλεονάσματα», αυτό θα είναι το βασικό σύνθημα του ΚΙΝΑΛ που βεβαίως θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό πλην των αμυντικών δαπανών.

Το ΚΙΝΑΛ θα επιτεθεί προσωπικά και στον κ. Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο Σωτηρία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ. Η δήλωσή του είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει σήμερα στην ολομέλεια: «είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης», είπε έξω από το «Σωτηρία» ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Σκληρή θα είναι και η κριτική που θα ασκήσει η Χαριλάου Τρικούπη και κατά της επιδοματικής πολιτικής που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ρεύμα και στην ενέργεια. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. θα κάνει λόγο για «παλιά, συντηρητική συνταγή κρατισμού και παγίδευσης των πολιτών – ψηφοφόρων σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς καμία προοπτική» και για βαρέλι δίχως πάτο.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε επιδοτώντας τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου με 200 εκ. ευρώ και πλέον έχει φτάσει στο 1 δισ. ευρώ. Συμπερασματικά στο ΚΙΝΑΛ είναι αποφασισμένοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά των επιλογών της κυβέρνησης χωρίς όμως να μείνουν μόνο στη στείρα κριτική κατά της ΝΔ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ