ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης «κρύφτηκε» για ακόμα μία φορά – Η αποτίμηση της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό


Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε για ακόμα μία φορά επί του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία κοινοβουλευτική αναμέτρηση, καταθέτουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός «κρύφτηκε» και δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός τους, υποστηρίζοντας ότι η αλαζονεία που δείχνει η κυβερνητική πλευρά θα της γυρίσει «μπούμερανγκ».

Αναμφίβολα, η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού ήταν η πιο ενδιαφέρουσα κοινοβουλευτική διαδικασία των τελευταίων μηνών. Γι αυτή την εξέλιξη φρόντισε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατέθεσε για πρώτη φορά αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Και οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι εκείνη η στιγμή, θα αποτελέσει το εφαλτήριο πολιτικών εξελίξεων.

Εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδιάστηκε από το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ζήτησε από δύο υπουργούς και όχι από έναν -ως είθισται σε αυτή τη συζήτηση- να μιλήσουν ανάμεσα σε αυτόν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να έχει χρόνο να αλλάξει την ομιλία του και να απαντήσει.

Ο απαξιωτικός -κατά τη γνώμη τους- τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός το αίτημα Τσίπρα, φανερώνει κατά τους συνομιλητές του τελευταίου, την αμηχανία του πρώτου. Όπως δηλώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την αλαζονεία και τα γέλια της κυβερνητικής πτέρυγας, θα τους τα κόψει ο ελληνικός λαός όταν έρθει η ώρα της κρίσης. «Και τότε θα γελάσει καλύτερα, αυτός που θα γελάσει τελευταίος. Αυτός δεν θα είναι σίγουρα ο κ.Μητσοτάκης», είπε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο της χθεσινής συζήτησης στο οποίο η Κουμουνδούρου δίνει μεγάλη έμφαση, είναι η μη απάντηση που έλαβε ο αρχηγός τους από τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για πολλοστή φορά, δεν είχε την στοιχειώδη ευθιξία να παραδεχθεί τα προφανή, ότι δηλαδή αγνόησαν τα όσα τους είπαν οι δύο επιστήμονες.

Τέλος, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνολική παρουσία του αρχηγού τους, καθώς εκτιμούν ότι στη Βουλή φάνηκε το ποιος είναι εδώ, έτοιμος να προσφέρει λύση στον ελληνικό λαό που μαστίζεται από τις δύο κρίσεις, την υγειονομική και την οικονομική, εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα και ποιος κοροϊδεύει τους πολίτες, περιγράφοντας μία «εικονική πραγματικότητα», που καμία σχέση δεν έχει με αυτά που βιώνουν οι Έλληνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ