10 συμβουλές επιτυχίας από διάσημους που αξίζει να ακολουθήσετε


Αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι που βλέπουμε καθημερινά – στις οθόνες μας, στα μέσα, σε ό,τι καταναλώνουμε – έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει επειδή κατάφεραν να ξεκλειδώσουν κάποιο από τα πολλά μυστικά της επιτυχίας. Και επειδή αυτά τα μυστικά καλό είναι να μοιράζονται, ας δούμε τι έχουν να πουν δέκα σούπερ επιτυχημένοι άνθρωποι σχετικά με την επιτυχία, την οργάνωση και την σκληρή δουλειά.

Να έχεις γύρω σου ανθρώπους που θα σε σηκώνουν πιο ψηλά.
Τάδε έφη Oprah Winfrey, και σκεφτόμαστε ότι ίσως θα ήταν καλό να κάνουμε ένα μικρό ξεκαθάρισμα· ποιοι άνθρωποι στην ζωή μας μας τραβάνε προς τα κάτω; Ποιοι μας κάνουν κακό, ακόμα και χωρίς να το προσπαθούν;

Οι πιο δυσαρεστημένοι σου πελάτες είναι η μεγαλύτερη πηγή μάθησης.
Αυτό είχε να μας πει ο Bill Gates – που ξέρει από πελάτες, και δη από δυσαρεστημένους – και εμείς σκεφτόμαστε ότι ίσως είναι ανάγκη να αρχίσουμε να βλέπουμε την εποικοδομητική κριτική μέσα στην κακία του κόσμου.

Βάλε το κεφάλι σου κάτω και δούλεψε σκληρά. Μην περιμένεις ποτέ να συμβούν πράγματα, ξεκίνα να τα προκαλείς εσύ να συμβούν, με την σκληρή σου δουλειά και την αποφασιστικότητά σου.
Λόγια του υπέροχου (και ενίοτε φαρμακόγλωσσου) Gordon Ramsey, που δεν μας βάζουν σε βαθιές σκέψεις—τα παίρνουμε κυριολεκτικά και προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε.

Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας. Είναι ένα ακόμα βήμα προς την επιτυχία.
Κάτι ξέρει η Ariana Huffington για την επιτυχία και πώς να την αποκτήσεις, άλλωστε.

Αυτό που ψάχνω σε έναν συνεργάτη είναι μια θετική συμπεριφορά και να είναι εύκολος να δουλέψεις μαζί του. Είναι πολύ σημαντικό να συμπαθείς τα άτομα που δουλεύετε μαζί, αλλιώς η ζωή και η δουλειά σου θα είναι αρκετά μίζερες.
Αυτά είναι λόγια του Elon Musk, που μπορεί φέτος να είχε μια δύσκολη χρονιά, αλλά – όπως και να το κάνουμε – είναι ένας άνθρωπος με τεράστιο όραμα, που ποτέ δεν σταματά να παλεύει για αυτό. Και μάλλον πρέπει να αρχίσουμε κι εμείς να διαλέγουμε καλύτερα τα άτομα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Ένας άντρας μου είπε μια φορά ότι για γυναίκα, έχω πολλές απόψεις. Του απάντησα ότι για άντρας, δεν φαίνεται να ξέρει και πολλά.
Η Anne Hathaway ξέρει να αποστομώνει οποιονδήποτε προσπαθεί να την ρίξει – και είναι ίσως αδικαιολόγητα πολλοί οι haters της – και εμείς μαθαίνουμε ότι, γενικά, κακό πράγμα οι τοξικές γενικεύσεις.

Η ανάγκη σου για αποδοχή μπορεί να σε κάνει αόρατο. Πρέπει να ρισκάρεις να σε δει ο κόσμος, ό,τι έχεις να δώσεις.
Jim Carrey, που σίγουρα ξέρει πώς να ρισκάρει και πώς να κερδίζει τις εντυπώσεις—με το να είναι όσο πιο ξεδιάντροπα μπορεί ο παράξενος, τρελός εαυτός του. Μήπως πρέπει κι εμείς να κάνουμε το ίδιο;

Μην αφήνεις τον θόρυβο από τις γνώμες των άλλων να πνίγει την δική σου φωνή. Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθείς την καρδιά και την διαίσθησή σου. Ξέρουν ήδη τι θες αληθινά να γίνεις. Και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
Ο Steve Jobs μίλησε, και εμείς τον ακούμε.

Το μυστικό της ευτυχίας και της επιτυχίας είναι να είσαι απλά ο εαυτός σου, με τον πιο έντονο και ζωντανό τρόπο που μπορείς να φανταστείς.
Αυτά είναι λόγια της Meryl Streep, και χρειαζόμαστε αλήθεια λόγο για να δίνουμε προσοχή στην Meryl Streep;

Μαθαίνεις από τα λάθη σου, και από τα λάθη που κάνουν οι άλλοι. Η αλήθεια είναι πως δεν μαθαίνεις από την επιτυχία, αλλά από την αποτυχία.
Και ο George Clooney μας λέει, λίγο-πολύ, ότι κάθε φορά που τα κάνουμε μαντάρα, αντί να νιώθουμε άσχημα, πρέπει να παίρνουμε μια ανάσα και να μαθαίνουμε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ