Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα δίπλα σε σκύλους κι όχι σε ανθρώπους!


Έχουμε κοιμηθεί καλά, έχουμε ξεκουραστεί και στρίβουμε δεξιά ή αριστερά και ποιον βλέπουμε; Έναν σύντροφο, έναν φίλο ή μια φίλη, ένα μέλος της οικογένειας; Όχι, βλέπουμε τον σκύλο μας!
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα, η οποία αναφέρει ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα δίπλα σε σκύλους κι όχι σε ανθρώπους, καθώς ένας σκύλος είναι λιγότερο πιθανό να μας ξυπνήσει τα βράδια.

Ειδικότερα, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από τους ερευνητές του Κολεγίου Canisius διαπίστωσε ότι ορισμένες γυναίκες κοιμούνται καλύτερα δίπλα σε σκύλους απ’ ότι δίπλα σε άλλους ανθρώπους ή δίπλα σε μια γάτα.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες πήραν συνέντευξη από 962 γυναίκες στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι το 55% από το δείγμα των συμμετεχόντων ανέφερε ότι κοιμούνται μαζί τουλάχιστον με έναν σκύλο, το 31% τουλάχιστον με μία γάτα και το 57% με ένα άτομο.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν την ποιότητα του ύπνου των συμμετεχόντων κι απέδειξαν ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν δίπλα τόσο σε γάτες όσο και ανθρώπους, παρουσίασαν πιο διαταραγμένο ύπνο απ’ όσες είχαν κοιμηθεί δίπλα σε έναν σκύλο.

 

Μάλιστα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στη ρουτίνα των σκύλων: «Όσοι έχουν στο σπίτι έναν σκύλο, μπορεί να έχουν δημιουργήσει και μια αυστηρότερη ρουτίνα απ’ τους υπόλοιπους που δεν έχουν». Για παράδειγμα, οι ίδιοι ανέφεραν ότι οι γυναίκες που έχουν σκύλους έπεφταν για ύπνο και ξυπνούσαν νωρίτερα απ’ τις γυναίκες που είχαν τουλάχιστον μία γάτα και κανέναν σκύλο.

Παράλληλα, οι γυναίκες δήλωσαν ότι νιώθουν πιο άνετα και μεγαλύτερη ασφάλεια όταν κοιμούνται δίπλα σε έναν σκύλο, παρά σε έναν άνθρωπο, ενώ τα σκυλιά φέρεται ότι δεν διέκοπταν καθόλου τον ύπνο τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι κοιμούνται καλύτερα δίπλα σε έναν άνθρωπο συγκριτικά με μία γάτα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η έρευνα δεν αποδεικνύει κάτι καινούριο, μιας και όλοι ξέρουμε ότι ένας ο σκύλος είναι ο καλύτερος σύντροφος που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ