Ο Fauci και ο Γεν. Διευθυντής του ΠΟΥ: Διαφωνούν για τα προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID

Ο Fauci και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ: Διαφωνούν σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID Ο διευθυντής του ΠΟΥ επέκρινε τα ενισχυτικά προγράμματα καθώς οι χώρες αγωνίζονται να λάβουν εμβόλια. Tomi Lahren: Δεν θυμάμαι να έχω επιλέξει τον Δρ Fauci για να διευθύνει τη χώρα μου Το πάνελ «Outnumbered» συζητά τα ανάμεικτα μηνύματα του Μπάιντεν και του Λευκού Οίκου για την COVID. Καθώς η παραλλαγή omicron αυξάνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους Αμερικανούς να κάνουν τα ενισχυτικά εμβόλια Covid όταν είναι επιλέξιμοι.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Αμερικής, Δρ. Anthony Fauci, και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Who) Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus δεν φάνηκε να βλέπουν με τα ίδια μάτια κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά της Covid όταν πρόκειται για προγράμματα ενισχυτικού εμβολιασμού. «Καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει ώθηση στην έξοδο από την πανδημία», είπε ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της 22ας Δεκεμβρίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ επέκρινε τα γενικά προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID-19 που ξεκινούν ενώ άλλες χώρες αγωνίζονται να λάβουν προμήθειες εμβολίων.

Ο Γκεμπρεγέσους είπε στην ενημέρωση ότι μόνο τα μισά κράτη μέλη του ΠΟΥ έχουν επιτύχει τον στόχο να εμβολιάσουν το 40% του πληθυσμού τους μέχρι το τέλος του έτους λόγω της άνισης κατανομής της παγκόσμιας προσφοράς.

Ο Γκεμπρεγέσους είπε ότι νέες παραλλαγές του ιού θα μπορούσαν να αναπτυχθούν λόγω της άνισης πρόσβασης σε εμβόλια, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκτείνει την πανδημία.

«Τα γενικά ενισχυτικά προγράμματα είναι πιθανό να παρατείνουν την πανδημία, αντί να την τερματίσουν, εκτρέποντας την προσφορά σε χώρες που έχουν ήδη υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης, δίνοντας στον ιό περισσότερες ευκαιρίες να εξαπλωθεί και να μεταλλαχθεί», εξήγησε ο Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου. Ωστόσο, ο ιστότοπος του ΠΟΥ αναγνωρίζει τα οφέλη από τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19.

Ο Οργανισμός υγείας ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δημοσιευμένα δεδομένα από πολλές χώρες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από μια αναμνηστική δόση έδειξαν βελτίωση στην προστασία έναντι της μόλυνσης. Ηπιότερη ασθένεια καθώς και σοβαρή ασθένεια και θάνατο, αν και ο οργανισμός σημείωσε ότι οι μελέτες έχουν περιορισμένο χρόνο παρακολούθησης.

Εν τω μεταξύ, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ, αξιωματούχοι του CDC δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ότι η παραλλαγή omicron αντιπροσωπεύει το 73 τοις εκατό των θετικών κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Δρ. Anthony Fauci, προέτρεψε την ανάγκη για ενισχυτικούς εμβολιασμούς στις πολιτείες.

“Τονίζουμε τη σημασία των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων γιατί η δράση υους κατά της Omicron είναι περίπου 20 έως 40 φορές υψηλότερη από ό,τι σε άτομα που έκαναν εμβόλιο δύο δόσεων”, είπε ο Fauci κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Fauci είπε επίσης ότι τα κλινικά δεδομένα δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της ασυμπτωματικής μόλυνσης ενός εμβολίου mRNA δύο δόσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο Fauci εξήγησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι παρά αυτή τη φθίνουσα επίδραση των δύο δόσεων, «υπάρχει μια μέτρια έως υψηλή αποτελεσματικότητα – περίπου 75 τοις εκατό – που παρατηρείται στην πρώιμη περίοδο μετά από μια αναμνηστική δόση – και πολύ πιθανότατα υψηλότερη όταν πρόκειται για νοσηλεία και σοβαρή νόσο.”

Ο Φάουτσι επανέλαβε αυτό που είπαν οι αξιωματούχοι του CDC κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι η πρόληψη είναι μια «πολυεπίπεδη, ολοκληρωμένη διαδικασία, το χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο εμβολιασμός».

Ο Δρ. Aaron E. Glatt, ειδικός στις λοιμώξεις και εκπρόσωπος της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής, είπε στο Fox News: «Σαφώς, τα ενισχυτικά είναι εξαιρετικά επιτυχημένα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θνησιμότητας σε ασθενείς 6 μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης εμβολίου mRNA. Αυτό θα σώσει ζωές και θα αποτρέψει νοσηλεία και παραμονή εντατικής θεραπείας.

Ο Glatt, ο οποίος είναι επίσης Επικεφαλής, Επιδημιολόγος Λοιμωδών Νοσημάτων και Νοσοκομείου στο Mount Sinai South Nassau στη Νέα Υόρκη, είπε επίσης: “Ταυτόχρονα, ο πρωταρχικός εμβολιασμός όλων των μη εμβολιασμένων παραμένει επίσης κορυφαία προτεραιότητα.

Και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας και οι προσπάθειες για την αύξηση της διαθεσιμότητας εμβολίων για όλους τους ανθρώπους είναι απαραίτητες». Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου το 20 τοις εκατό των δόσεων εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως χρησιμοποιούνται καθημερινά για αναμνηστικό ή πρόσθετο εμβόλιο. Για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα αναμνηστικό εμβόλιο, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο του CDC.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here