Πόνος στην μέση: Τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε


Ο πόνος στη μέση είναι ένα από τα συχνότερα ορθοπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως όσοι εργάζονται σε γραφείο ή ακολουθούν καθιστική ζωή.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προστατεύσουμε τη μέση μας από μακροχρόνιες βλάβες. Τραυματισμούς που μπορεί να μας αποτρέψουν να απολαύσουμε ευχάριστες ή και απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Πώς δεν θα σας πιάσει ο πόνος στην μέση

  • Kατάλληλη καρέκλα: Η καρέκλα πρέπει να στηρίζει καλά την πλάτη και τη μέση. Έτσι ώστε να μην καμπουριάζουμε. Επίσης, πρέπει να σηκωνόμαστε κάθε τόσο από την καρέκλα. Έτσιθα απομακρύνεται η συσσωρευμένη ένταση από τους μύες της μέσης.
  • Ευθυγράμμιση κορμού: Όταν στεκόμαστε όρθιοι, το κεφάλι, οι ώμοι, οι γοφοί και τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία. Χωρίς η πλάτη ή η μέση να καμπουριάζουν.
  • Κατάλληλα παπούτσια: Τα παπούτσια πρέπει να παρέχουν στις πατούσες την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να αποφύγουμε τους κραδασμούς που μπορεί να τραυματίσουν τους μύες και τα οστά της οσφυϊκής μοίρας.
  • Σωστή ανύψωση αντικειμένων: Πρέπει να λυγίζουμε τα γόνατα προκειμένου να σηκώσουμε ένα αντικείμενο. Ακόμη κι αν δεν είναι πολύ βαρύ. Έτσι θα αποφύγουμε να επιβαρύνουμε τη μέση και την πλάτη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ