Πλαφόν PCR: Στα 47 ευρώ το μοριακό τεστ από την Πέμπτη

Εν αναμονή της επερχόμενης ΚΥΑ για τις τιμές των τεστ, ανακοινώθηκε και επίσημα η μείωση του κόστους για το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα, έπεσε το κόστος από τα 60 ευρώ ως πλαφόν στα 47 ευρώ. Αυτή η μείωση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για μια σημαντική ελάφρυνση σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές στα μικροβιολογικά εργαστήρια.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης

“Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.
  • Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.”

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here