Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις… απουσίες εργαζομένων λόγω Όμικρον – Σήμερα καταθέτουν τα Υπουργεία το «έκτακτο πλάνο»


Ραγδαία είναι η εξάπλωση της Όμικρον με τον αριμό των κρουσμάτων πλέον να σπάει το ένα μετά το άλλο ρεκόρ. Οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα δύσκολο 15νθήμερο με χιλιάδες κρούσματα. Και πλέον ορατός είναι ο κίνδυνος η Όμικρον να «χτυπήσει» και την κρατική μηχανή. Ήδη οι πρώτες δυσλειτουργίες άρχισαν να καταγράφονται στα νοσοκομεία, όπου δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα. Στον Ευαγγελισμό έχουν ήδη «κλείσει» τα επισκεπτήρια ενώ συναγερμός σήμανε χθες και στο Γεννηματάς λόγω αυξημένων κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού.

Υπό τον φόβο αδυναμίας λειτουργίας μίας σειράς υπηρεσιών, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Σήμερα μάλιστα εκπνέει η προθεσμία ώστε να καταθέσουν όλα τα Υπουργεία «έκτακτο πλάνο» για τη συνέχιση της λειτουργίας τους με «προσωπικό ασφαλείας». Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών. Στο «έκτακτο πλάνο» θα υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες αιχμής. Οι υπηρσίες δηλαδή η λειτουργία των οποίων δεν μπορεί να διαταραχθεί σε καμία περίπτωση. Η γενική εκτίμηση είναι πως τα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα θα ενταθούν – τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει ενεργοποίηση των απαραίτητων εφεδρειών, σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων στους εργαζόμενους. Επέκταση της τηλεργασίας στο Δημόσιο σε όλες τις υπηρεσίες όπου είναι εφικτή. Παράλληλα στο τραπέζι παραμένει η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει, επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας 50-59 ετών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ