Moderna: Χαρίζει 2,7 εκατ. δόσεις εμβολίου στο Μεξικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Η αμερικανική εταιρεία Moderna δώρισε 2,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο Μεξικό το Σάββατο, καθώς ο επίσημος απολογισμός των θανάτων της χώρας ξεπέρασε τους 300.000 θανάτους από κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, γίνονται τόσο λίγα τεστ στη χώρα που μια κυβερνητική αναθεώρηση των πιστοποιητικών θανάτου ανεβάζει τον πραγματικό απολογισμό σε σχεδόν 460.000. Μιας και δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή όλων των κρουσμάτων, είναι αναπόφευκτο ο πραγματικός αριθμός να είναι αρκετά υψηλότερος για το Μεξικό.

Ευγνωμοσύνη από την Κυβέρνηση του Μεξικού

Μεξικανοί αξιωματούχοι χαιρέτησαν την άφιξη του φορτίου στο αεροδρόμιο της Τολούκα, ακριβώς δυτικά της Πόλης του Μεξικού, και δήλωσαν ότι τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό δασκάλων. Οι δάσκαλοι στο Μεξικό ήταν δεύτεροι στην σειρά της λήψης εμβολίου, πίσω φυσικά μόνο από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που εμβολιάστηκαν την άνοιξη. Όπως προβλέπεται, ο εμβολιασμός σε ένα διευρυμένο σύνολο ατόμων στο Μεξικό πρόκειται να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε ένα ακόμη κύμα της πανδημίας που εξαπλώνεται.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, πάνω από 2,7 εκατομμύρια δάσκαλοι πήραν τις πρώτες δόσεις εμβολίου. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς πήραν το εμβόλιο κινεζικής Cansino μίας δόσης, η αποτελεσματικότητα του οποίου φαίνεται να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το Μεξικό έχει τώρα λάβει πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και προσπαθεί να ξανανοίξει τη διαπροσωπική μάθηση σε όλα τα επίπεδα. Η Γραμματέας Παιδείας Ντελφίνα Γκόμεζ είπε: “Είμαστε ευγνώμονες που λαμβάνουμε αυτή τη δωρεά, η οποία αναμφίβολα θα βοηθήσει περισσότερα αγόρια, κορίτσια και νέους να έρθουν στις τάξεις με μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ