Κύπρος: Eπανέρχεται στο ΥΠΕΞ ο Κασουλίδης μετά την παραίτηση Χριστοδουλίδη (vid)


Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα διαδεχτεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του τελευταίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου. Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για τις Προεδρικές του 2023.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη πενταετία της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, είχε σήμερα το πρωί, όπως και την περασμένη Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Αναστασιάδης και Κασουλίδης κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζήτησαν θέματα που αφορούν στο Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικότερα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης κατείχε το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018. Την 1η Μαρτίου 2018 παρέδωσε τον υπουργικό θώκο στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε διοριστεί την 1η Σεπτεμβρίου 2013 Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ από τις 11 Απριλίου 2014 ασκούσε παράλληλα καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μέχρις ότου διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελετή διαβεβαίωσης του κ. Κασουλίδη ως νέου Υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να γίνει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να παραλάβει το Υπουργείο από τον κ. Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για τις Προεδρικές του 2023 ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσει το οτιδήποτε σε σχέση με τις Προεδρικές.

«Εγώ είπα με απόλυτη ειλικρίνεια ότι θα με ενδιέφερε μια υποψηφιότητα, σε καμιά περίπτωση δεν εξήγγειλα, είναι πολύ νωρίς να γίνει κάτι τέτοιο. Παραιτήθηκα για να διευκολύνω την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, έχει ακόμη 1 χρόνο η κυβέρνηση αυτή. Στη Γαλλία έχουν εκλογές τον Απρίλιο και καλά καλά δεν έχει αρχίσει η προεκλογική”, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος με τίμησε από το 2013. Μιλώ σχεδόν καθημερινά μαζί του, δεν ήταν μια κίνηση για να προλάβω κάποιον, απάντησε αναφορικά με το αν ήταν μια κίνηση η παραίτησή του, προκειμένου να προλάβει εξελίξεις», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ