Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Τα δύο βασικά σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. – Μήνυση σε βάρος του θύματος


Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη σοβαρή υπόθεση με τον ξυλοδαρμό καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων. Μήνυση σε βάρος του θύματος από άλλον καθηγητή

Οι αστυνομικοί μετέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πήραν κατάθεση από το θύμα, το οποίο φέρεται να «έδειξε» τρεις συναδέλφους του ως ηθικούς αυτουργούς της καταδρομικής επίθεσης. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι ουδέποτε είχε προστριβές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τον αιφνιδιασμό που κατάφεραν εισβάλλοντας στο αμφιθέατρο, παρουσία τουλάχιστον 100 φοιτητών. Ο καθηγητής δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, δεν αντέδρασε και το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να προστατευτεί με τα χέρια του. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην αντίδραση φοιτητών που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους.

Η Αστυνομία εξετάζει δύο βασικά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών. Το πρώτο είναι οι κουκουλοφόροι να οργάνωσαν την επίθεση για να «τιμωρήσουν» τον καθηγητή, με φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εμπλέκεται σε κύκλωμα τοκογλυφίας, όπως και σε υπόθεση παιδεραστίας. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα θέμα συζήτησης στους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ευσταθούν οι αναφορές του καθηγητή ότι συνάδελφοί του, με τους οποίους έχει επί μακρόν αντιδικία, να παρακίνησαν τους δράστες να του επιτεθούν.

Η Κρατική Ασφάλεια θα πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ θα γίνει προσπάθεια συλλογής υλικού από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, που δυνητικά μπορεί να έχουν καταγράψει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν το «βλέμμα» τους και σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, για το ενδεχόμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης από κάποια ομάδα αναρχικών (όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν).

Μήνυση σε βάρος του θύματος από άλλον καθηγητή

Στο μεταξύ, το κατώφλι της Εισαγγελίας της Αθήνας θα περάσει αύριο ο καθηγητής Παναγιώτης Διαμαντής, προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

«Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως “υποκινητές” των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του. (…) Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη» αναφέρει μέσω του συνηγόρου Αγησιλάου Τάτση.

Μάλιστα, στην ίδια δήλωση γίνεται αναφορά σε υπόθεση τοκογλυφίας, που σύμφωνα πάντα τον καθηγητή Παναγιώτη Διαμαντή, ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε δικάζεται ως κατηγορούμενος. «Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου» σχολιάζει στην ίδια δηλωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ