Emirate of Ajman: Θα τιμωρήσει τους εργαζόμενους επειδή εκτέθηκαν δύο φορές στην COVID-19


Emirate of Ajman: Η χώρα έχει ποσοστό εμβολιασμού 99% Το εμιράτο του Ατζμάν προειδοποιεί τους κυβερνητικούς υπαλλήλους του ότι θα τιμωρηθούν επειδή έρχονται σε επαφή για δεύτερη φορά με οποιονδήποτε έχει προσβληθεί από την COVID-19, ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στο Ατζμάν δεν θα λάβουν άδεια ασθενείας μετ’ αποδοχών για καραντίνα εάν έρθουν σε στενή επαφή με μολυσμένα άτομα εκτός του χώρου εργασίας ή του σπιτιού για δεύτερη φορά.

Τα ΗΑΕ έχουν ποσοστό εμβολιασμού 99% μεταξύ των επιλέξιμων κατοίκων και συνολικό αριθμό θανάτων κάτω από 2.200 από τον ιό, αλλά η εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον παγκοσμίως έχει ωθήσει τον αριθμό των καθημερινών μολύνσεων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκονται το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, έχουν δει καθημερινά κρούσματα να αυξάνονται από περίπου 50 την ημέρα στις αρχές Δεκεμβρίου σε περισσότερα από 2.600 την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, το τμήμα ανθρωπίνων πόρων του Ajman εξέδωσε μια εγκύκλιο με μια λίστα με όχι που θα οδηγούσαν σε κρατήσεις μισθών, που κυμαίνονταν από περικοπή μισθού μίας ημέρας έως μείωση μισθού 10 ημερών για τους υποτροπιάζοντες.

Η εφημερίδα The National, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε ότι τα αδικήματα που αναφέρονται περιλαμβάνουν τη μη χρήση μάσκας, την παρουσία σε πολυσύχναστες περιοχές, τη χειραψία με άλλους και τη μετάβαση στο γραφείο μετά από επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Οι προϊστάμενοι θα τιμωρηθούν επίσης με κρατήσεις μισθών εάν δεν εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας ομοσπονδιακός υπάλληλος στο Ajman που έχει έρθει σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο πρέπει να απομονωθεί για μια εβδομάδα ή να εργαστεί εξ αποστάσεως. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο για δεύτερη φορά θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές τους ημέρες άδειας για την υποχρεωτική καραντίνα ή να πάρουν τις ημέρες άδειας χωρίς αμοιβή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ