Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Τι αναφέρει το πανεπιστήμιο για την δικαστική του υπόθεση


Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ για την δικαστική υπόθεση του καθηγητή που δέχθηκε προσφάτως επίθεση.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ-πρώην ΑΣΟΕΕ) αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι ποτέ δεν έλαβαν ενημέρωση από την Εισαγγελία για σύσταση κατηγορίας και άσκησης ποινικής δίωξης κατά οποιουδήποτε μέλους Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) αναφορικά με αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Επιπρόσθετα σημειώνεται, ότι το Πανεπιστήμιο έχει ενημερώσει την Εισαγγελία Αθηνών από τις 4/3/21 για δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε ενδεχόμενα αυτού του τύπου αδικήματα μέλους ΔΕΠ.

Τονίζεται, ότι, «το Πανεπιστήμιο ενήργησε άμεσα και σύμφωνα με το νόμο, όταν έλαβε ενημέρωση από την Εισαγγελία, για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος μέλους ΔΕΠ για συγκεκριμένα αδικήματα μη σχετιζόμενα με τα ανωτέρω αναφερόμενα».

Ειδικότερα, παραθέτουν τα στοιχεία που αφορούν στις ενέργειες του Πανεπιστημίου:

«Ο πρύτανης του ΟΠΑ παρέπεμψε το μέλος ΔΕΠ, εντός οκτώ ημερών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ. Παράλληλα, κοινοποίησε άμεσα το έγγραφο της απόφασης για την παραπομπή στην υπουργό Παιδείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στη συνέχεια, η υπουργός Παιδείας ζήτησε τη γνώμη της Συγκλήτου του ΟΠΑ, όπως δύναται να κάνει εφόσον έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, ώστε να μπορεί ς να αποφασίσει εάν ο παραπεμπόμενος θα απέχει από την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι την έκδοση της πειθαρχικής απόφασης από το ανεξάρτητο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ.

Η Σύγκλητος του ΟΠΑ αποφάσισε ομόφωνα – για το μέλος ΔΕΠ που παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ από τον Πρύτανη του ΟΠΑ – να μην τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι την έκδοση της σχετικής πειθαρχικής απόφασης, με βάση «το τεκμήριο της αθωότητας» και με βάση την εξέταση των αναφερόμενων ως ακαδημαϊκών κριτηρίων. Η διατύπωση της γνώμης της Συγκλήτου του ΟΠΑ στάλθηκε στην υπουργό Παιδείας.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, καταλήγει η ανακοίνωση, «ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του ΟΠΑ ενήργησαν άμεσα σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονται από το νόμο και τους κανόνες που διέπουν το πειθαρχικό δίκαιο των μελών ΔΕΠ, χωρίς καμία συγκάλυψη σε τίποτα και για κανέναν».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ