1000 κλήσεις στην Πυροσβεστική, χάος στους δρόμους


Η κακοκαιρία Ελπίς συνεχίζεται στην Αττική, με τις πυκνές χιονοπτώσεις να έχουν σταματήσει προς το παρόν και σε ορισμένες περιπτώσεις με “ήλιο με δόντια”.

Από χτες τα προβλήματα είναι τεράστια, κυρίως ως προς τις μετακινήσεις και την εξασφάλιση ότι οι επείγουσες ανάγκες μπορούν και εξυπηρετούνται.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ δημιούργησε ίσως τα μεγαλύτερα προβλήματα, με τους υπεύθυνους να αναγνωρίζουν το λάθος τους και να ζητούν συγγνώμη. Στην Οινόη, πάνω από 17 ώρες είναι εγκλωβισμένοι επιβάτες τρένου, ενώ οι διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν πολλούς πολίτες στην Αττική μέχρι αυτή την στιγμή.

Τεράστια ταλαιπωρία

Περίπου 1.800 οχήματα με 3.500 επιβαίνοντες είχαν απεγκλωβιστεί από την Αττική Οδό μέχρι σήμερα στις 8 το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα, μένουν 1200 ακόμη.  Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί που απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με την εταιρεία που ευθύνεται για την ανήκουστη ταλαιπωρία και συμφωνήθηκε να καταβληθούν 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΔΔΗΕ  επίσης έχει προκαλέσει καθολική κατακραυγή. Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ η αποκατάσταση του ρεύματος θα αργήσει να ολοκληρωθεί. Κλειστά σήμερα θα είναι λιανικό εμπόριο και τράπεζες, καθώς έχει κηρυχτεί αργία για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων σε Αττική και περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, θα είναι ανοικτά από 10 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ