Διακοπές ρεύματος: Μέχρι το βράδυ αποκαθίστανται οι περισσότερες βλάβες – Οι περιοχές που δοκιμάζονται


Την εκτίμηση ότι οι περισσότερες βλάβες που προκαλούν διακοπές ρεύματος θα έχουν αποκατασταθει μέχρι το βράδυ έκανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ

Απολογισμό των εργασιών των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική και αλλού ανά την Ελλάδα έκαναν ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή, Αναστάσιος Μάνος.

Όπως είπαν ο στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα στην Αττική σε σύνολο 2.600 γραμμών μέση τάσης, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν σε 79 γραμμές και μετά από ολονύχτιες επιχειρήσεις έχουν περιοριστεί σε 45. Από αυτές οι 8 έχουν επισκευαστεί και στις υπόλοιπες 37 οι εργασίες συνεχίζονται.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, είπε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών ενεργούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα. Τα συνεργεία, πρόσθεσε, είναι σε επαφή με ΕΛΑΣ και πολιτική προστασία «ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περιοχές που πρέπει να επιχειρήσουμε, πρώτα τις πυκνοκατοικημένες και μετά τις αραιοκατοικημένες».

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ ελέγχουν από αέρος με ελικόπτερο τα δύσβατα σημεία της ανατολικής Αττικής «για να δώσουμε προτεραιότητες».
Όσον αφορα τα νησιά ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε ότι έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους με εξαίρεση ένα τμήμα χωριού της Νάξου και δύο χωριών στην Κρήτη. Για τη Βοιωτία έκανε λόγο για ορισμένους οικισμούς στην περιοχή της Αταλάντης που έχουν προβλήματα ενώ για την Εύβοια έκανε λόγο για 6 οικισμούς στην κεντρική και νότια Εύβοια και περί τους 15 στα βόρεια του νησιού που ακόμα δεν έχουν ρεύμα.

Για την Αττική, τέλος, είπε ότι ακόμα σε επίπεδο γειτονιών υπάρχουν προβλήματα με διακοπές ρεύματος σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη.

Πιο δύσκολη αντίθετα είναι η κατάσταση στην ανατολική Αττική και ειδικότερα σε Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέτζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Κερατέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε, κλείνοντας, ότι από το βράδυ της Δευτέρας έχει μειωθεί σε πάνω από 50% το ποσοστό των βλαβών προσθέτοντας ότι αφενός θα υπάρξουν άλλες δύο ενημερώσεις σήμερα στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ και αφετέρου ότι «στόχος μας να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο τμήμα της μέσης τάσης μέχρι το βράδυ».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ