Οι διαφορές στην ανάπτυξη αγοριού και κοριτσιού


Αυτοί που γνωρίζουν καλά τις διαφορές είναι εκείνοι που έχουν ήδη και αγόρι και κορίτσι. Τα δύο φύλα αναπτύσσονται διαφορετικά σε ορισμένα πράγματα και οι ερευνητές πάντοτε μελετούν τα γονίδια, τις ορμόνες και τη χημεία του εγκεφάλου που ίσως εξηγούν τις μεταξύ τους διαφορές. Αν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά οι γενικοί κανόνες σας προετοιμάζουν για τα χαρακτηριστικά κάθε φύλου και σας ενημερώνουν για το τι περίπου να αναμένετε.

Σωματική ανάπτυξη: μεταξύ της βρεφικής ηλικίας και της εφηβείας, τα αγόρια και τα κορίτσια ψηλώνουν και αποκτούν βάρος με αργό αλλά σταθερό ρυθμό. Οι διαφορές στα δύο φύλα γίνονται αισθητές στο δημοτικό γιατί τα κορίτσια ξαφνικά ψηλώνουν και τα αγόρια ακολουθούν μετά από λίγα χρόνια αλλά συνήθως τα ξεπερνούν.

Πρακτικές δεξιότητες: οι έντονες πρακτικές ικανότητες, όπως το τρέξιμο, το πήδημα και η ισορροπία αναπτύσσονται πιο γρήγορα στα αγόρια ενώ τα κορίτσια αναπτύσσονται ταχύτερα στη γραφή και στο να κρατούν το μολύβι. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κορίτσια δείχνουν ενδιαφέρον στις τέχνες πριν από τα αγόρια. Έπειτα από μελέτη του εγκεφάλου, τα αγόρια είναι πιο επιθετικά και παρορμητικά σε σωματικό επίπεδο με το κέντρο ευχαρίστησης να φωτίζεται όταν παίρνουν ένα ρίσκο. Σε κάθε περίπτωση, κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και βασικό ρόλο παίζουν οι προσλαμβάνουσες από την οικογένειά του.

Γλωσσικές ικανότητες: Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι ορμόνες και τα γονίδια που σχετίζονται με το φύλο, είναι το αίτιο της διαφορετικής ανταπόκρισης στην ομιλία. Τα περισσότερα αγόρια μιλούν αργότερα συγκριτικά με τα κορίτσια και έχουν πιο περιορισμένο λεξιλόγιο. Τα κορίτσια τείνουν να διαβάζουν καλύτερα τα μη λεκτικά σημάδια, όπως ο τόνος και οι εκφράσεις και αυτό τις κάνει καλύτερες στην επικοινωνία και την κατανόηση συναισθημάτων.

Εκπαίδευση τουαλέτας: Κατά μέσο όρο, τα κορίτσια βρέχουν λιγότερο το κρεβάτι τους και εκπαιδεύονται νωρίτερα από τα αγόρια, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό έχεις να κάνει με τις σωματικές ή κοινωνικές διαφορές.

Εφηβεία: τα κορίτσια μπαίνουν στην εφηβεία ένα χρόνο πριν από τα αγόρια. Οι πρώτες σωματικές αλλαγές εμφανίζονται από 8 έως 13 ετών (τρίχες στο εφηβαίο και αλλαγή στο στήθος). Μετά ακολουθεί συνήθως η περίοδος. Στα αγόρια, ξεκινά συνήθως μεταξύ 9 και 14 ετών. Η πρώτη ένδειξη είναι η διεύρυνση των όρχεων, η εμφάνιση τριχών και η αλλαγή μεγέθους του πέους. Κάποια παιδιού μπαίνουν πρόωρα στην εφηβεία, οπότε καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας σε περίπτωση που χρειάζεται κάποια ορμονική θεραπεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ