ΗΠΑ: Κυρίαρχος ο Τραμπ στους διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για το 2024


Ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί μεταξύ των πιθανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για την αναμέτρηση για το Λευκό Οίκο το 2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στο πεδίο των πιθανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, αλλά ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις θεωρείται από νωρίς, διεκδικητής του χρίσματος, στην περίπτωση που ο Τραμπ δεν θα είναι προεδρικός υποψήφιος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Harvard CAPS/Harris) που δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά στη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων «Τhe Hill».

Σε ένα υποθετικό σενάριο με οκτώ υποψήφιους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος για τους Ρεπουμπλικάνους, ο Τραμπ έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, εξασφαλίζοντας ποσοστό υποστήριξης 57% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Ο ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς βρίσκονται σταθερά γύρω στο 12% και 11% αντίστοιχα. Κανένας άλλος από τους πιθανούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων που συμπεριλήφθηκε στο υποθετικό σενάριο της δημοσκόπησης, δεν έλαβε διψήφιο ποσοστό.

Στην περίπτωση που ο Τραμπ τελικά δεν υποβάλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, τον αντικαθιστά ο ΝτεΣάντις ευρισκόμενος στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα λαμβάνει ποσοστό υποστήριξης 30%, όταν ο Τραμπ δεν διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα, με τον Πενς να τον ακολουθεί με ποσοστό 24%.

Σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από το Τέξας λαμβάνει ποσοστό 14%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη επιρροή που ασκεί ο Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, καθώς ο ίδιος σταθμίζει τη στάση του, για μία ενδεχόμενη επιστροφή του στην εκλογική κούρσα του 2024.

Ο Τραμπ δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για το Λευκό Οίκο. Ο ίδιος, έχει ενεργοποιήσει μία άλλη εκστρατεία, αναφορικά με τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Τραμπ και του ΝτεΣάντις, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του αυτή τη χρονιά, αλλά θεωρείται ένας ισχυρός εν δυνάμει υποψήφιος, για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ