Αυξημένες προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να κλείσουν τη διαμονή τους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. 

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προκρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα ιδιαίτερα στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας, όπως, η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, η Δημητσάνα, η Βυτίνα και τα Τρίκαλα Κορινθίας ξεπερνάνε ήδη το 60% για άφιξη το Σάββατο 5/3 και αναχώρηση την Καθαρά Δευτέρα 7/3.

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αναδείχθηκαν και σε ένα μεγάλο βαθμό ευνοήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Μετά την πρόσκαιρη αναταραχή που προκάλεσε το πρώτο lockdown (με μαζικές ακυρώσεις), ο κλάδος επέστρεψε δυναμικά καταγράφοντας υψηλές πληρότητες σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Τα αυτοτελή διαμερίσματα προσφέρουν απομόνωση και αποτέλεσαν ασφαλή επιλογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τόσο λόγω πανδημίας και των υγειονομικών δεδομένων, όσο και του γεγονότος ότι οι περισσότεροι πλέον ταξιδιώτες δεν επιθυμούν τον συνωστισμό και αποφεύγουν τους κοινόχρηστούς χώρους, επιλέγουν για τη διαμονή τους κυρίως αυτοτελή κατοικίες ή/διαμερίσματα που είναι νομίμως εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και φέρουν αριθμό μητρώου.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων πριν από την πανδημία ενίσχυσε την ελληνική οικονομία μέσω των εισπραχθέντων φόρων με περισσότερα από 444 εκατ. ευρώ: 68 εκατ. ευρώ το 2017, 176 εκατ. ευρώ το 2018 και περίπου 200 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ ο τζίρος από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 άγγιξε το 1,15 δισ. ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ