Εντολή Εμβόλιο Φορτηγατζήδες : Συμμετέχουν στο «Freedom Convoy 2022» με κατεύθυνση προς την Οτάβα


Εντολή Εμβόλιο Φορτηγατζήδες: Εκατοντάδες φορτηγατζήδες βγήκαν στο δρόμο την Κυριακή ξεκινώντας αυτό που αποκαλούσαν «Κομβόι Ελευθερίας 2022» προς την Οτάβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εντολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το εμβόλιο COVID-19 για διασυνοριακούς οδηγούς φορτηγών. Οι φορτηγατζήδες υπό το πανό Freedom Convoy 2022 είχαν συγκεντρώσει 2,7 εκατομμύρια C$ (2,2 εκατομμύρια $) μέχρι την Κυριακή μέσω μιας εκστρατείας gofundme για την καταπολέμηση της εντολής.

Το Reuters αναφέρει ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στο κόστος των καυσίμων, των τροφίμων και της διαμονής.

Η συνοδεία αναμένεται να φτάσει στην Οτάβα στις 29 Ιανουαρίου. Ο Colin Valentim, ιδιοκτήτης-διαχειριστής φορτηγού, είπε ότι θα βοηθήσει να οδηγήσει τη συνοδεία στο Κάλγκαρι.

«Στόχος είναι να πάμε ακριβώς σε όλη τη χώρα και να προσπαθήσουμε να επιφέρουμε αλλαγές με την κυβέρνηση», είπε, αναφέρει η Global News.

«Οι εντολές πρέπει να τελειώσουν για όλους γιατί οι εντολές που έχουν τώρα θέσει σε ισχύ θα επηρεάσουν όλους, όχι μόνο τους φορτηγατζήδες».

Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό προωθεί μια εντολή εμβολίου για διεθνείς φορτηγατζήδες παρά την αυξανόμενη πίεση από τους επικριτές που λένε ότι θα επιδεινώσει τις ελλείψεις οδηγών και θα ανεβάσει τις τιμές των αγαθών που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εντολή εμβολιασμού τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου – που σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι Καναδοί φορτηγατζήδες που επιστρέφουν στον Καναδά από τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για COVID-19 και να τεθούν σε καραντίνα.

Η Canadian Trucking Alliance λέει ότι η «συντριπτική πλειονότητα των οδηγών φορτηγών» είναι εμβολιασμένοι, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι η εντολή θα μπορούσε να εξαναγκάσει περίπου 16.000 διασυνοριακούς οδηγούς φορτηγών ή το 10% να βγουν από τους δρόμους. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το 5% των οδηγών θα επηρεαστεί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη νέα καναδική εντολή, όλοι οι Καναδοί, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, πρέπει να εμβολιαστούν για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Σάββατο, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Και δεν αποτελεί έκπληξη ότι αντιβραϊκοί υπάρχουν και στις δύο πλευρές των συνόρων Καναδά-ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του υποστηρικτή Errol Pobah, ο οποίος είπε ότι σχεδίαζε να ανοίξει ένα μεγάλο πανό για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 1. Ο Pobah είπε, «Ειλικρινά, ελπίζω να κλείσουν εντελώς την Οττάβα και συγκεκριμένα το Κοινοβούλιο Χιλ, με βάση όλα αυτά τα όρια, τα lockdown και τις εντολές και τις μάσκες για την COVID. Το πιο προσβλητικό είναι να κυνηγάς τα παιδιά», είπε.

Ο Pobah υποστήριξε ότι «τα εμβόλια δεν λειτουργούν» και ότι «η λεγόμενη θεραπεία είναι πολύ χειρότερη από την ασθένεια».

Αν και τα εμβόλια για την COVID-19 δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην πρόληψη της μετάδοσης της παραλλαγής Omicron, τα δεδομένα δείχνουν ότι παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών εκβάσεων, με μη εμβολιασμένους ανθρώπους να νοσηλεύονται, να εισάγονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και να πεθαίνουν με ρυθμό πολλαπλάσιο από τους πλήρως εμβολιασμένους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ