Ο πιο περίεργος τρόπος ν’ αναρρώσεις από ένα κρυολόγημα!


Η γρίπη σου «χτυπά» την πόρτα κι εσύ έχεις δοκιμάσει τα πάντα: Λεμόνι, μέλι, σπρέι για τη μύτη, βιταμίνη C και συμπληρώματα διατροφής. Αλλά τίποτα από αυτά δεν λειτουργεί; Οι έρευνες λένε πώς αυτός είναι ο πιο περίεργος τρόπος ν’ αναρρώσεις από ένα κρυολόγημα και είναι ο πιο διασκεδαστικός.
Εντάξει, και το τσάι με μέλι βοηθά την κατάσταση, ίσως και το σπρέι για τη μύτη σε αφήνει να αναπνεύσεις ξανά, αλλά υπάρχει κάτι που δεν έχεις σκεφτεί. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για ν’ αναρρώσεις από ένα κρυολόγημα;

Είναι μια «θεραπεία» που πιθανότατα δεν έχεις δοκιμάσεις ξανά αλλά είναι και η πιο εύκολη. Ποια είναι αυτή; Η μουσική! Μπορεί η μουσική να σε βοηθήσει με ένα κρυολόγημα που σε ταλαιπωρεί; Οι έρευνες λένε πως ναι, μπορεί!

Οι ερευνητές αποκάλυψαν πως δύο είδη μουσικής μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα: Jazz και dance music αποδείχθηκε πως αυξάνουν τα αντισώματα στο σώμα, ενισχύουν δηλαδή, το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλουν στην μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους.

Σύμφωνα με το Telegraph, οι ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Sussex και το Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία, διεξήγαγαν μια μελέτη το 2008 σχετικά με το πώς η μουσική επηρεάζει το ανοσοποιητικό. Οι 300 συμμετέχοντες άκουγαν είτε 50 λεπτά δυνατής μουσικής. Οι συμμετέχοντες που άκουγαν «χορευτική μουσική» είδαν μια σημαντική μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης σε σύγκριση με την ομάδα που άκουγε άλλο είδος μουσικής.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Ronny Enk από το Ινστιτούτο Max Planck Institute , εξήγησε πως μάλλον μια θετική κατάσταση από τη μουσική, αλλάζει την ψυχολογία του ατόμου, μειώνεται το άγχος και ενισχύεται το ανοσοποιητικό.

Δεν προτίμησαν μια χαλαρωτική μουσική, αλλά μια χαρούμενη, η οποία ενισχύει τη διάθεση του ακροατή.

Από την άλλη η jazz ενισχύει την ανοσοσφαιρίνη Α. Οι εθελοντές σε μια μελέτη, άκουγαν ηχογράφηση από jazz μουσική και μετρήθηκαν τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α πριν και μετά τη μουσική. Και τα επίπεδα αυτά αυξήθηκαν αρκετά αφού άκουσαν την μουσική.

Αν νιώθεις, λοιπόν, πως το κρυολόγημα είναι προ των πυλών ή αν απλά είσαι down, πάτα το play!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ