Τα σημάδια που χρειάζεσαι πριν μπεις ξανά στο ρινγκ του dating


Ας αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα του dating μετά από έναν χωρισμό. Πόσο εύκολο είναι να ξαναμπείς στο παιχνίδι των ραντεβού και του φλερτ μετά από ένα χωρισμό;

Εξαρτάται την βαρύτητα του αδικήματος θα μου πεις. Ωστόσο, πολλές φορές βιαζόμαστε να πανηγυρίσουμε το «Σε ξεπέρασα και είμαι καλά» και καταλήγουμε να τρώμε τα μούτρα μας και να γυρνάμε ηττημένοι στη φωλιά μας. Υπάρχουν, όμως, μερικά σημάδια που μπορείς να έχεις σαν μικρό οδηγό για να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πότε είσαι περίπου έτοιμη να ξαναμπείς στη ζούγκλα που λέγεται «ραντεβού».

Αν δεν μπορείς να φωνάξεις «Ω, ΝΑΙ» στα μισά από τα παρακάτω, θεωρώ ότι είσαι ακόμα σε πένθος και δεν χρειάζεται να βιάζεσαι για τίποτα. Πάρε το χώρο σου και δώσε χρόνο στην καρδιά σου να επουλωθεί.

Αν πάλι μπορείς να τικάρεις τα περισσότερα από αυτά, τότε συγχαρητήρια, περνάς στην επόμενη φάση.

Η σκέψη του να είσαι με κάποιον ζεσταίνει την πάλαι πότε κρύα σου καρδιά.
Το να επιδοθείς σε κάτι εφήμερο για να ξεπεράσεις το λεγάμενο, πίστεψε με δεν είναι λύση ούτε αποδεικνύει τίποτα σε κανέναν. Αν, όμως, με το πέρασμα του χρόνου πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται τι ωραίο θα ήταν να κυκλοφορείς στη στολισμένη πόλη με έναν «θα συναντήσεις ψηλό, μελαχρινό» τότε είσαι αρκετά βήματα μπροστά.

Ίσως να έχεις ενθουσιαστεί λιγουλάκι με το ενδιαφέρον που σου δείχνει κάποιος.
Η Lesley Edwards, που ειδικεύεται σε θέματα ψυχολογίας των ραντεβού, μας πληροφορεί ότι όταν περνάμε ένα χωρισμό συνήθως δεν το παίρνουμε καν χαμπάρι ότι κάποιος μας εκφράζει το ενδιαφέρον του. Αν, λοιπόν, το κάποτε κατηγορηματικό σου «Όχι» έχει μετατραπεί σε «Μωρέ λες;» τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Τα κρυμμένα και μουδιασμένα συναισθήματα κάνουν την επανεμφάνιση τους.
Οι πεταλουδίτσες στο στομάχι, η ελαφριά ζαλάδα, η αίσθηση ελαφριάς μέθης αρχίζουν να εμφανίζονται. Δειλά δειλά στην αρχή, αλλά το σημαντικό είναι πως άρχισαν να ξυπνούν, όταν φλερτάρεις με κάποιον. Το σώμα σου, σου στέλνει θετικά σημάδια για την επανένταξη σου στο χώρο του φλερτ.

Αναπολείς λιγότερο.
Αντί η εστίαση σου να βρίσκεται στο παρελθόν και στο τι καλά περνούσαμε, τι καλό παιδί και άξιο παλικάρι ήτανε, εσύ επικεντρώνεσαι στο μέλλον. Μπορείς πλέον να ακούσεις τραγούδια που σε έκαναν να κλαις χωρίς να τα συσχετίζεις με τον πρώην. Και καταλαβαίνεις γιατί κάνατε καλά που χωρίσατε και πως τα καλύτερα βρίσκονται παρακάτω. Συνέχισε να το πιστεύεις γιατί έτσι είναι.

Το να πηγαίνεις κάπου μόνη δεν είναι πλέον τόσο άσχημο.
Είναι φυσιολογικό να βιώνουμε μοναξιά μετά από ένα χωρισμό. Όσο κοινωνικά αποδεκτό και να είναι να γείρουμε στα στηρίγματα μας, την οικογένεια και τους φίλους μας, κάποια στιγμή θα έρθει η μέρα που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ξανά την παρέα του εαυτού μας. Χωρίς άγχος και ανησυχία για το τι σκέφτονται οι γύρω μας. Όταν μπορείς να ξαναβγείς μόνη σου και να το χαρείς, να ξέρεις πως είσαι σε πολύ καλό σημείο.

Λες «Ναι» πιο συχνά απ’ ότι «Όχι».
Ακόμα και αν είναι πρόκειται για τη φίλη που θέλει να σου γνωρίσει με έναν τύπο που πολύ σου ταιριάζει. Ή ίσως ένα ναι στη βραδιά με την κοριτσοπαρέα έξω, αντί σπίτι με το «Ημερολόγιο» (ας σταματήσει αυτή η μάστιγα, δεν είναι ρομαντικό, είναι κρίπι). Πες ναι σε νέες εμπειρίες, γνωριμίες, ναι στη ζωή, που υπάρχει και μετά από εκείνον. Αν νιώθεις έτσι, τότε κερδίσατε, είστε έτοιμη για το παρακάτω σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ