Το πιο απολαυστικό μωσαϊκό των Χριστούγεννων


Το μωσαϊκό είναι από τα γλυκά που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, το λαχταριστό κομμάτι μετά το οικογενειακό τραπέζι που απολάμβαναν οι μεγάλοι μαζί με τον καφέ και τα παιδιά μαζί με χρωματιστή τρούφα.

Στην χριστουγεννιάτικη εκδοχή του, το μωσαικό μπορεί να έχει έξτρα ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα για πιο έντονη γεύση.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

1 κούπα γάλα

3 κουταλιές της σούπας κακάου

100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

½ φλιτζάνι καρύδια ή φουντούκια

Εκτέλεση

– Ξεκινήστε βάζοντας το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά αφήστε το να λιώσει. Έπειτα προσθέστε το γάλα και το κακάο. Βράστε τα και ανακατέψτε τα σε μέτρια φωτιά. Ύστερα ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε την μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι. Περιμένετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα από μόνη της. Τέλος ανακατέψτε την και αφήστε την να κρυώσει.

– Σπάστε όλα τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας στα μπισκότα. Η κρέμα σοκολάτας θα πρέπει να είναι κρύα. Ύστερα ρίξτε τα καρύδια ή τα φουντούκια και αναμείξατε όλα μαζί. Τα μπισκότα θα απορροφήσουν τη σοκολάτα.

– Όταν το μωσαϊκό είναι αρκετά κρύο, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Πιέστε το στις άκρες και δώστε του το σχήμα που θέλετε. Ύστερα τοποθετήστε στον καταψύκτη για τρεις ώρες.

– Μπορείτε να το διακοσμήσετε με καρύδα ή φιστίκια αιγίνης. Το σερβίρετε μαζί με το τσάι και τον καφέ σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ